Quantcast

Медия без
политическа реклама

Хубчев убедил австрийския нападател да премине в "Левски"

"Сините" взеха Дени Алар под наем, за да преценят дали ще им върши работа в бъдеще

28 Юни 2019
ПФК ЛЕВСКИ
Дени Алар премина при "сините", но не се включи веднага в заниманията на новите си съотборници.

Лично треньорът Петър Хубчев е взел участие в разговорите с новия нападател на "Левски" Дени Алар и дори е имал основен принос за решението му да премине при "сините". Това стана ясно от думи на самия австрийски футболист, цитирани от интернет канала Laola.

"Добрите разговори, които имах с Петър Хубчев, ме убедиха, че "Левски" е най-точният клуб за мен в момента", заяви Алар.

Нападателят е на 29 г. и е юноша на австрийския „Целтвег“. Най-силният период в кариерата му са два сезона в "Щурм" (Грац), където играе в 82 мача и вкарва 41 гола. Миналото лято той се завърна оттам в предишния си тим - "Рапид", откупен срещу 600 000 евро, но там няма същия успех - 20 мача и едва 5 гола, като треньорът Дитмар Кюбауер го ползваше предимно като резерва. Алар не влиза в плановете на Кюбауер и за новия сезон, затова и неговите агенти му търсеха нов отбор.

За всеки случай от "Левски" са се подсигурили при вземането на футболиста и договорът е оформен като отдаване под наем за един сезон, след който при желание на столичния клуб австриецът от хърватски произход може да бъде привлечен за още 2 години. Оформянето на документите стана в сряда вечерта и вчера сутринта играчът се присъедини към новите си съотборници на лагера им във Флюген (Ав). Той обаче не участва в тренировката преди обяд.

Това занимание премина и без участието на контузения капитан Живко Миланов и на топ реализатора на отбора от миналия сезон Станислав Костов, който навлиза във форма след по-дългата лятна почивка. Очаква се обаче Миланов да се възстанови от болежките си до следващата контрола на "сините" в Австрия, която е на 1 юли срещу шестодивизионния германски "Тюркгюджю-Атаспор" (Мюнхен).

Още по темата