facebook
twitter

Спорт

Хубчев: Да видим дали шефовете на "Левски" ще удържат на думата си

Валери Божинов още преговаря за парите, които има да получава от "сините"
1 370
 СПОРТАЛ
Петър Хубчев говори към играчите по време на една от тренировките на "Левски" от лятната подготовка.

Още в първия си месец като треньорът на "Левски" Петър Хубчев отправи предизвикателство към ръководството на клуба. Той изрази надежда, че шефовете ще останат на принципни позиции и ще спазват поетите към него обещания, дори и отборът да не показва добри резултати.

"Нека да мине време да видим дали шефовете на "Левски" ще удържат на думата си. Когато отборът върви, всичко е ОК и всички се съгласяват. Най-тежко е, когато не вървят нещата, тогава лесно се отказваш от принципите си. Трудно ще пренесем модела на "Барселона", "Манчестър Юн" и "Байерн" в страната, в която живеем. Няма как само футболът да просперира. Това е отражение на действителността", заяви Хубчев пред "Евима спорт".

Той без заобикалки призна, че не е съвсем доволен от началото на лятната подготовка, като му е харесало най-вече отношението на футболистите.

"Като обем, натоварване и отношение към тренировките нямам забележки към момчетата. От друга страна, има чисто професионални неща, които искам да са много по-добре - като организация, като нови футболисти… Но с тези момчета, които бяха тук, се получи това, което искахме", добави треньорът на "Левски". Той, подобно на работата си в "Берое" и националния отбор, влага доста усилия да убеждава играчите в смисъла на своята футболна философия. "Трябва да убедим момчетата, че това, което правим, е за тяхно добро и за доброто на клуба. Като започнем от бяганията, поведението на и извън терена, което е важно за имиджа на клуба. Какви ли не неща се говорят за нашия екип - като дисциплина, терористи и не знам какво. Те са много преувеличени", каза още Хубчев.

Междувременно стана ясно, че освободеният преди дни от "Левски" Валери Божинов още не си е изчистил финансовите отношения с клуба. Той каза пред "Гонг", че има да получава още пари. "Говорих с Павел Колев (б.р. - изп.-директор на клуба) и съм си поставил моите условия за разтрогване на договора. Колев също постави своите и чакам да стигнем до консенсус", допълни Божинов.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Рекордьорът "Севиля" се завърна на 1/4-финал в Лига Европа

06.08.2020

Обновена

316
Талант на "Левски": За нас няма значение 1948 или Тире София

06.08.2020

ЯВОР ЕВТИМОВ

283
Балъков: "ЦСКА 1948" е готов за победа

06.08.2020

Обновена

134 1

Коментари

Evasion

Я, ама божинката ни изоствя?!?

аман бе

Според него все още не е разтрогнал договора, т.е. все още е футболист на "Левски"...

Влез или се регистрирай за да коментираш