Медия без
политическа реклама

Хубчев: Да видим дали шефовете на "Левски" ще удържат на думата си

Валери Божинов още преговаря за парите, които има да получава от "сините"

18 Юни 2019
СПОРТАЛ
Петър Хубчев говори към играчите по време на една от тренировките на "Левски" от лятната подготовка.

Още в първия си месец като треньорът на "Левски" Петър Хубчев отправи предизвикателство към ръководството на клуба. Той изрази надежда, че шефовете ще останат на принципни позиции и ще спазват поетите към него обещания, дори и отборът да не показва добри резултати.

"Нека да мине време да видим дали шефовете на "Левски" ще удържат на думата си. Когато отборът върви, всичко е ОК и всички се съгласяват. Най-тежко е, когато не вървят нещата, тогава лесно се отказваш от принципите си. Трудно ще пренесем модела на "Барселона", "Манчестър Юн" и "Байерн" в страната, в която живеем. Няма как само футболът да просперира. Това е отражение на действителността", заяви Хубчев пред "Евима спорт".

Той без заобикалки призна, че не е съвсем доволен от началото на лятната подготовка, като му е харесало най-вече отношението на футболистите.

"Като обем, натоварване и отношение към тренировките нямам забележки към момчетата. От друга страна, има чисто професионални неща, които искам да са много по-добре - като организация, като нови футболисти… Но с тези момчета, които бяха тук, се получи това, което искахме", добави треньорът на "Левски". Той, подобно на работата си в "Берое" и националния отбор, влага доста усилия да убеждава играчите в смисъла на своята футболна философия. "Трябва да убедим момчетата, че това, което правим, е за тяхно добро и за доброто на клуба. Като започнем от бяганията, поведението на и извън терена, което е важно за имиджа на клуба. Какви ли не неща се говорят за нашия екип - като дисциплина, терористи и не знам какво. Те са много преувеличени", каза още Хубчев.

Междувременно стана ясно, че освободеният преди дни от "Левски" Валери Божинов още не си е изчистил финансовите отношения с клуба. Той каза пред "Гонг", че има да получава още пари. "Говорих с Павел Колев (б.р. - изп.-директор на клуба) и съм си поставил моите условия за разтрогване на договора. Колев също постави своите и чакам да стигнем до консенсус", допълни Божинов.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?