facebook
twitter

Спорт

Хеликоптерът с Кобе не е имал лиценз да лети в мъгла

"Лос Анджелис Лейкърс" почете легендата и останалите жертви в първия си мач след катастрофата
204

Компанията - собственик на хеликоптера, в който загинаха баскетболистът Кобе Брайънт, дъщеря му Джиана и още 7 души, не е била лицензирана за полети в мъгла, съобщиха разследващите. Фирмата "Island Express Helicopters" има право да организира полети, само ако пилотите им имат ясна видимост за обстановката навън.

От националното управление за безопасност на транспорта (NTSB) съобщиха, че хеликоптерът Sikorsky S-76B, е имал нужните инструменти за полет в мъгла, но не и лиценз да го прави. Пилотът Ара Зобаян също е имал сертификат да лети в подобни условия, но според разследващите е имал малък опит в подобни условия, тъй като фирмата, за която работи, не е имала лиценз за подобно нещо. 

Причината за катастрофата все още се разследва. Хеликоптерът падна близо до Калабасас, Калифорния, а една от основните версии е именно мъглата, която е била толкова гъста, че полицията в Лос Анджелис е приземила своите хеликоптери. Междувременно, фирмата Island Express съобщи, че временно прекратява дейността си заради шока от инцидента. 

"Лос Анджелис Лейкърс" пък почете Кобе с церемония в "Стейпълс Сентър" преди мача с "Портланд", първи за тима след трагичния инцидент. На всички места в залата бяха сложени фланелки с екипи на Брайънт с №8 и №24, които той носи през цялата си кариера. Две от седалките, на които са седели Кобе и дъщеря му, бяха оставени празни. Играчите на "Лейкърс" също бяха с такива екипи. На игрището бе сложено лого с инициалите на Брайънт - KB, както и жълти рози във формите на 8 и 24. Boyz II Men изпълниха химна на САЩ, певецът Ъшър изпя "Amazing Grace", а преди срещата имаше 24.2 секунди мълчание в памет на Кобе и другите жертви. 19 000 души на трибуните не спряха да скандират името на Кобе през целия мач.

“Ще говоря от сърце. Първото нещо, за което си мисля, е семейството. Оглеждам се в тази зала и виждам всички нас - дишащи, наранени и с разбити сърца. Най-доброто нещо в такива тежки моменти е да се облегнеш на раменете на семейството си. И точно това показват всички в "Лейкърс". Знам, че в някакъв момент ще има помен за Кобе, но гледам на това тази вечер като на празник. Празник на 20-те години, изпълнени с кръв, пот и сълзи, с болка, с ново изправяне на крака след нея. Празник за труда, за увереността да стане възможно най-велик.

Празнуваме за това хлапе, което дойде тук на 18, оттегли се на 38 и беше най-добрият баща в света в последните 3 години. Кобе ми беше като брат. С него споделяхме страстта да печелиш, да бъдеш велик. Фактът, че съм тук сега значи толкова много за мен. Ще продължа неговото наследство не само тази година, но и докато можем да играем баскетбол, защото това би искал Кобе. По думите на Кобе – Мамбата си тръгва (б.р. - Брайънт, който наричаше себе си Черната мамба, каза "Mamba out" при оттеглянето си през 2016 г.). Но ние бихме казали: „Няма да бъдеш забравен.“ Ще продължиш да живееш с нас, братко!“, заяви звездата на "Лейкърс" ЛеБрон Джеймс.

"Портланд" спечели мача със 127:119, а баскетболистът на тима Кармело Антъни, който бе близък приятел с Брайънт, не игра, като е казал, че "още не е готов" да се върне на игрището след случилото се. 

"Никой от нас няма да помни тази вечер с победата. Спомените ще са просто тъжни. Беше хубаво, че трябва да играем и е позитивно, че спечелихме, но от тази ситуация никой не е победител", каза Деймиан Лилард, който бе най-добър за "Портланд" с 48 точки, 11 асистенции и 9 борби.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Българският тим ще играе в изолатор мачовете за Евробаскет`21

21.09.2020

133
Баскетболното отроче на "ЛУКойл" прекрати съществуването си

16.09.2020

1654 2
Спортът в САЩ замря заради стрелбата по Джейкъб Блейк

27.08.2020

Обновена

2527 20

Коментари

3NT
снимка на 3NT

А стига с тоя. Мола ви са.

кви гащи носил и дали били модни?

Бай Минчно кварталният обущар/хлебар.месар и т.н

Е в пъти по полезен и ще е наистина загуба.

Aniki

"Тоа" беше жива легенда. 

Влез или се регистрирай за да коментираш