Медия без
политическа реклама

ФИФА отне второ домакинство на Мондиал за 4 дни

На Перу бе отнето правото да организира световното първенство за юноши наесен

04 Апр. 2023
Ръководството на ФИФА демонстрира принципност, въпреки че до двете отнети домакинства остават броени месеци.
ЕПА/БГНЕС
Ръководството на ФИФА демонстрира принципност, въпреки че до двете отнети домакинства остават броени месеци.

ФИФА отне от Перу правото да организира световното първенство за юноши (до 17 г.) тази година. Причината за това е слабата организация, създадена от южноамериканската държава за провеждането на футболния шампионат.

"Този ход беше направен поради невъзможността на страната домакин да изпълни ангажиментите си за завършване на инфраструктурата, необходима за провеждането на турнира. Въпреки положителните работни отношения между ФИФА и ФПФ (Федерацията на Перу по футбол), беше решено, че няма достатъчно време за осигуряване на необходимата инвестиция и завършване на необходимата работа от страна на перуанското правителство до началната дата на турнира", се казва в изявление на ФИФА.

За момента не е ясно къде ще се проведе първенството, но е сигурно, че то остава по план - от 10 ноември до 2 декември.

Така само в рамките на 4 дни ФИФА смени домакинството на второ голямо първенство. В петък стана ясно, че Индонезия губи правото да организира световния шампионат за младежи (до 20 г.), което трябва да се проведе от 20 май до 11 юни. Причината е в нежеланието на страната да приеме тима на Израел, който е един от участниците в турнира, тъй като двете държави не поддържат дипломатически отношения. Все още не е обявено къде ще се състои Мондиала за младежи, въпреки че до началото му остават по-малко от два месеца. Големи са шансовете ФИФА да предостави на Аржентина правото да организира турнира.

Скандалът около едно от най-чаканите събития във футбола през 2023 г. набира сила. ФИФА обяви безпрецедентното си решение да отнеме на Индонезия домакинството на световното първенство за младежи (до 20 г. което трябваше да се проведе в страната от 20 май до 11 юни.
Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

ФИФА, Перу

Още по темата