facebook
twitter

Спорт

Феновете дариха на "Левски" почти 230 000 лв.

448
 СПОРТАЛ

Само за седмица "Левски" е събрал от дарения общо 229 949.88 лв. Това обявиха от клуба на официалната си страница във "Фейсбук". Сумата генерира постъпления от няколко различни източници, като намиращия се във финансова криза клуб е бил подкрепен от 5267 дарители (б.ред. - в случая от клуба смятат всяка банкнота от урната за отделен дарител).

По банков път и PayPal привърженици на "сините" от цялата страна и от чужбина са внесли общо 80 391.84 лв. В дните преди дербито срещу "ЦСКА-София" (0:0) са закупени 3755 абонаментни карти - доста над поставената цел в кампанията от клуба, а именно 2020 карти. По време на самия мач привърженици на "сините" са пуснали в специални урни 42 179.24 лв. Броенето на банкнотите и монетите продължи днес през целия ден в присъствието на изпълнителния директор на клуба Павел Колев. В крайната сума влизат и средствата, които трябваше да бъдат похарчени за хореография по време на дербито.

Събраната сума надхвърля набелязаните 143 000 лв., с които феновете трябваше да покрият една месечните вноски към НАП. Остатъкът най-вероятно ще бъде използван за вноската за месец март.

От "Левски" вече обявиха възможностите за автоматични банкови преводи на официалния си сайт, а от вторник ще бъде потвърдена възможността за дарения през ePay и EasyPay. В следващите дни трябва да стартира и SMS кампания.

Стана ясен и окончателният брой на зрителите по време на съботното дерби. На трибуните на ст. "Васил Левски" е имало 24 687 зрители. От тях с билети са били 22 447, а с абонаментни карти - 2240. В секторите със "сини" привърженици е имало 16 161 души, а с запалянковци с билети и карти, а във В и Г, където бе публиката на "ЦСКА-София" е имало 8516 зрители.

 

 

Ключови думи:

Левски, фенове, футбол
4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Божков и Попов няма да търсят пари от "Левски"

25.05.2020

64 1
"ЦСКА 1948" привлече бивш футболист на "Левски"

25.05.2020

260
Испанският футбол се връща на 11 юни с дербито на Севиля

25.05.2020

239

Коментари

Billy-Joe Winchester

Като се замисля колко деца можеха дабъдат спасени с тези пари. :-(

peniko

Колега, мого уместен коментар, но все пак - всеки решава за какво да си даде парите.... А пък аз се замислих - тези пари надали ще им стигнат и за един месец само за заплати. Според каквото съм чел - Левски дължи поне 30 мил. Какво следва - следващия месец пак ли на дарения? Вчера мачът беше срещу ЦСКА. Припознати, недоопознати, ама ЦСКА, искам да река силен стимул. А кога дойде мач срещи Бистрица или Дунав?

А ми като всички са за Левски, не е ли редно футбоолисти треньори, администратори и пр. и те да направят дарение...по една месечна заплата да речем.

мордохай

Туй требе да е мовата журналистика! Браво, трибуна на простащината и вулгарността! С линк към падението на една маса! И не симислете, че ако някой публикува подобен текст тук ще остане ненаказан. Аудио текстовете на редакцията са на особен режим....

П.С. Не фен на Б Б 

Force

Само за седмица "Левски" е събрал от дарения общо 229 949.88 лв.

x 52 седмици =12 млн.лв. ?

Сещам се как само преди няколко години не минаваше ден без да не ни брояха кредиторите и дължимите суми..

Журналистическа диалектика...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×