Медия без
политическа реклама

Динамита направи четвърти максимум

19 Септ. 2023
Уелският ветеран Райън Дей стана вторият играч с максимум през новия сезон в снукъра.
WORLD SNOOKER
Уелският ветеран Райън Дей стана вторият играч с максимум през новия сезон в снукъра.

Райън Дей осъществи максимален брейк за четвърти път в кариерата си в професионалния снукър. Динамита постигна съвършената серия от 147 т. в четвъртия фрейм на мача срещу световната №1 при жените Минк Нутчарут от квалификациите за "Интернешънъл Чемпиъншип" в Шефилд. 43-годишният уелсец победи 23-годишната тайландка с 6:1 и се класира за турнира, който ще се проведе в китайския град Тяндзин от 5 до 12 ноември.

За Дей това е втори максимум през 2023 г., след като направи един и в края на март при загубата си със 7:10 срещу Марк Селби на 1/4-финалите в Шампионата на тура в Хъл. Предишните му две такива серии бяха през 2014 и 2020 г.

Общо това е 191-ви официален максимум в историята на снукъра и втори от началото на този сезон. Първите 147 за 2023/2024 г. реализира Шон О`Съливан в края на юли в квалификациите за Европейския Мастърс в Лестър.

Във вечната ранглиста на джентълменския спорт на първо място е Рони О`Съливан с 15 максимума, следван от Джон Хигинс с 12 и Стивън Хендри с 11. Със своите четири 147-ици Райън Дей се изравни на 12-о място в класацията с Гари Уилсън, Тепчая Ун-Ну и Кайрън Уилсън.

Ryan Day makes a maximum 147 break in International Championship qualifying.News and coverage from the #1 sports destination and the #HomeofSnooker in Europe...
Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

снукър, Райън Дей, максимум