facebook
twitter

Спорт

Дерменджиев: Още нямам договор с "Левски", но съм спокоен

Не може да станем шампиони изведнъж, трябва време и да нямаме излишни очаквания, заяви треньорът при представянето си
138
БГНЕС
Георги Дерменджиев (вляво) е застанал до новите играчи в "Левски" - Валери Божинов, Живко Миланов и Мартин Райнов, по време на вчерашното им представяне.

Треньорът Георги Дерменджиев вече над три седмици няма договор с "Левски", но въпреки това вчера бе официално представен, заедно с трите нови попълнения - Валери Божинов, Мартин Райнов и Живко Миланов. 64-годишният пловдивчанин замина да подготвя "сините" в Кипър още на 21 януари и оттогава работи без контракт, очаквайки смяната на собствеността в клуба, която официално ще стане на общото събрание на 6 март. Но пък запитан дали вече е подписал, Дерменджиев отвърна:

"Още не. Надявам се в близките дни всичко да приключи успешно. За себе си нямам опасения и съм спокоен. Мисля, че нещата вървят в благоприятна насока и трябва да бъдем търпеливи - да не насаждаме излишно напрежение. Аз съм тук пред вас, подготвяме отбора и очакваме първия мач. Всичко трябва да бъде изпипано, както трябва. Мисля, че отборът ще започне първенството в добро състояние. Пред вас са момчетата, които мисля, че ще допринесат за подобрението на играта".

Дерменджиев добави, че не е в правомощията му да коментира смяната на собствеността (миналата седмица изп. директор Павел Колев обяви, че човекът, който стои в основата на промените, е хазартният бос и бивш собственик на ЦСКА Васил Божков), и добави витиевато: "В един клуб, когато идва нов собственик, трябва да се организира този клуб. Знаете, че има определени длъжности, които са задължителни, но това ще стане малко по-постепенно, защото хората, които ще бъдат, трябва да са на това ниво, на което искаме да бъде "Левски“.

Бившият треньор на "Лудогорец" призова и за търпение, защото: "Всяка година се тръгва с обещания, че "Левски" ще бъде шампион и ще се играе в Лига Европа или някъде по-нагоре. Но изведнъж не може - трябва да бъдем изключително реални и да определим какво е точното състояние и да нямаме излишни очаквания. Проектът е изключително перспективен, но зад това нещо трябва да има търпение, за да може да се направи такъв тим, който да върне публиката. Това е и нашата цел. Реалните очаквания за тази пролет са колкото може отборът да се представи добре, да спечели точки. Всеки мач ще играем за победа, но това е период, в който отборът трябва да бъде изключително добре организиран във всяко едно ниво. Не мога да кажа точното време, но искам това време да бъде едно добре оползотворено време, а не време на приказки, обещания или излишно заиграване. Изключително съм доволен, че тези момчета са тук. Искам да се върне ДНК-то на този клуб."

Все още няма коментари

Още

Фенове на "Левски" били в основата на расизма у нас

14.10.2019

171
Хубчев вече е нарочил играчи за гонене от "Левски"

14.10.2019

129
И.д. треньор на "Лудогорец" обяви "Левски" за единствен конкурент

11.10.2019

282

Влез или се регистрирай за да коментираш

×