Медия без
политическа реклама

Българският баскеттим вкара само 127 т. в два мача

26 Февр. 2019
Най-резултатният в българския отбор срещу босненците -  Христо Захариев (16 т.), атакува противниковия кош, пазен от Амар Гегич.
ФИБА
Най-резултатният в българския отбор срещу босненците - Христо Захариев (16 т.), атакува противниковия кош, пазен от Амар Гегич.

Националният баскетболен отбор на България завърши с две тежки поражения квалификациите за световното първенство в Китай догодина. След като загуби и теоретични шансове за класиране (б.р. - след 53:77 от Франция като гост през декември), селекцията на треньора Любомир Минчев първо бе разгромена в Ботевград от Русия с 60:104, а миналата нощ падна с 67:87 и в Зеница като гост на Босна и Херцеговина. По този начин българите почти изцяло заличиха отличните впечатления от победата си над Франция в Ботевград и добрата игра срещу руснаците при гостуването в Химки (макар и загубено минимално със 74:77).

Така нашите приключиха борбата в гр. К на 5-о място с 4 победи и 8 загуби, босненците пък са последни - шести, с 3-9. За световното се класираха първите три отбора - на Франция (10-2), Чехия (8-4) и Русия (8-4), докато Финландия (6-6) остана четвърта.

"В последните два мача имахме проблеми с наши основни състезатели. За съжаление всичките ни високи играчи се контузиха в последните пет дни и дойдохме в Зеница без висок човек (б.р. - център). Поздравявам съперника ни. И двата отбора не се класираха, но ще видим в бъдеще какво ще стане", коментира Любомир Минчев.

А бъдещето не е особено ясно за него, тъй като с мача в Зеница изтече и договорът му като селекционер на националния отбор. Дали новият треньор ще бъде отново Минчев или някой друг, ще реши УС на федерацията.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата