Медия без
политическа реклама

Българска марка ще екипира олимпийците ни за Париж 2024

Земеделска фирма пък е спечелила поръчката на БОК за официално облекло на делегацията ни

Част от колекцията на "Флеар", с която ще са облечени българските спортисти в Париж 2024.
БОК
Част от колекцията на "Флеар", с която ще са облечени българските спортисти в Париж 2024.

Българската марка "Флеар" (Flair) е изборът на БОК за спортна екипировка на олимпийците, които ще представят страната ни на летните игри в Париж 2024 (26 юли - 11 август). Хасковският производител ще достави целия набор от необходими артикули, с изключение на маратонките и саковете, които ще са произведени от японската компания "Асикс".

Именно дистрибуторът на азиатския гигант за България - "Кей Дифужън" ООД, е фирмата, спечелила през 2022 г. обществената поръчка на олимпийския комитет за доставка на спортната екипировка за Париж. От японския доставчик обаче са информирали българската страна, че не се наемат да произвеждат специално брандирана продукция за толкова малка делегация, поради което е намерен своеобразен подизпълнител на част от поръчката в лицето на "Флеар Спорт" ООД.

Общата прогнозна стойност на поръчката за екипировка възлиза на 243 600 лв. без ДДС, като от тях 81 000 лв. без ДДС струват 300 броя сакове и 300 чифта маратонки на "Асикс". Останалата част от офертата е за 300 комплекта тениски, гащета, анцузи, чорапи, якета, шапки и раници.

"Цветовете на националното знаме са вплетени и преобладаващи в спортната екипировка на българската делегация за олимпиадата в Париж. Всички екипи са изработени от българската фирма Flair със специално подготвен за игрите дизайн - съобщиха днес от БОК. - Платовете и материалите са подбрани така, че да доставят максимален комфорт на състезатели, треньори и официални лица по време на престоя им във френската столица. Цветовете са наситени и избрани да предразполагат към ведро настроение и максимални изяви спортистите. Същевременно маратонките и саковете са осигурени от японската фирма за спортна екипировка Asics. Маратонките са модел от последната колекция на световноизвестния производител, комбиниращ чувство за удобство, лекота и комфорт."

Любопитното е, че официалното облекло на българската делегация за XXXIII летни игри ще бъде осигурено от фирма с основен предмет на дейност земеделие - "ВиКо Трейдинг" ЕООД. Регистрираното в София дружество е спечелило обществената поръчка на БОК през май 2024 г. с оферта от 145 000 лв. без ДДС за доставка на общо 900 модни артикула - по 100 броя мъжки и дамски якета, панталони, шапки и колани, както и по 200 броя мъжки и дамски блузи.

Справка в Търговския регистър показва, че доставчикът на дрехи за БОК се занимава основно с "производство, преработка, съхранение и търговия, внос, износ на земеделска продукция в първоначален и преработен вид; търговия в страната и чужбина със стоки в първоначален, преработен и обработен вид; складова и спедиторска дейност; представителство и агентство на местни и чуждестранни лица, комисионни и посреднически сделки; хотелиерство, ресторантьорство и управление на заведения за обществено хранене".

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

БОК, Париж 2024

Още по темата