Quantcast

Медия без
политическа реклама

Бъдещето на Ясен Петров остава обвито в мъгла

Селекционерът вече изрази желание да продължи работа, но никой от БФС не говори за нов договор

СПОРТАЛ
След завръщането на националния отбор от Швейцария, Ясен Петров не скри желанието си да продължи да работи с тези футболисти.

Ситуацията около селекционера на националния отбор Ясен Петров продължава да стои неизяснена, въпреки че договорът му изтича в края на годината. До момента той не е получил предложение да преподпише, няма и категорична позиция на БФС в тази посока.

След последната квалификация за Мондиал 2022 - срещу Швейцария (0:4), Петров изрази неприкрито амбицията си да остане на поста и да продължи започнатата от него промяна. "Относно моя договор... Моето желание е да продължим да работим и да си изпълним мисията", каза той.

До момента обаче никой от ръководството на БФС не е потвърдил, че на селекционера ще бъде предложен нов контракт. "На този етап не се мисли за смяна на треньора. Ако това ви върши работа, ви го казвам...", каза Йордан Лечков след завръщането от Швейцария. А вчера по БНТ пак бе уклончив по темата и не изрази пълна подкрепа към Петров: "Засега не се коментира ново име за национален селекционер. Свърши така модерната дума "цикъл". Имаше добри изяви, имаше и слаби мачове. Искам тези момчета да се отпуснат и да се "сбият". Знам нагласата на хората по трибуните, те искат битка и динамика. Всеки треньор е зависим от резултатите".

Пред договора на Петров има и още един проблем. Той трябва да бъде одобрен от Изпълкома на БФС. Новият състав на комитета обаче все още не е вписан в Търговския регистър, както и всички останали решения от конгреса на футболния съюз на 12 октомври. Докато това не се случи, новият Изпълком няма право да заседава и да взима решения.

Ясен Петров пое националния тим през януари т.г. и в 13 мача записа 3 победи, 4 равенства и 6 загуби.

Тежката загуба с 0:4 от Швейцария сложи не само горчив край на квалификациите за Мондиал 2022, но и на първата година на Ясен Петров като селекционер на националния отбор по футбол. За него тя започна и завърши по един и същи начин - със загуба от Швейцария. И с неприятната

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?