Медия без
политическа реклама

Бой на фенове с полицията подпали Неапол преди мача от ШЛ

Близо 1000 ултраси на "Айнтрахт" пристигнаха в града въпреки забраната от властите

15 Март 2023
Карабинерите успяха да овладеят ситуацията с цената на десетки запалени автомобили и потошени витрини на магазини и заведения
ЕПА/БГНЕС
Карабинерите успяха да овладеят ситуацията с цената на десетки запалени автомобили и потошени витрини на магазини и заведения

Фенове на футболния "Айнтрахт" влязоха в масов бой с полицейските части, изпратени да въведат ред в Неапол часове преди мача реванш от 1/8-финалите в Шампионската лига. В него съперници са лидерът в италианския шампионат "Наполи" и тимът от Франкфурт.

След първата среща в Германия (2:0 за "Наполи") и възникналите проблеми между двете агитки, италианските домакини решиха да не продават билети на хора с адресни регистрации в района на Франкфурт. Мотивът на градските власи бе да се избегнат сблъсъци и да се гарантира безопасността на хората в Неапол.

Въпреки това днес, в деня на мача привържениците на "Айнтрахт", които се славят като едни от темпераментните в Европа, не се съобразиха със забраната и над 1000 от тях пристигнаха в Неапол, предимно с влакове. Към тях се присъединиха и ултраси на италианския "Аталанта", тъй като двете агитки са в приятелски отношения. Според някои сведения вероятно именно феновете на "Аталанта", използвайки своите италиански документи, са закупили билети за германските си приятели.

Очертаващото се напрежение изкара силите на реда по улиците на Неапол. Те следваха плътно огромната германска агитка, която направи шествия из центъра. И все пак се стигна до ексцесии.

След сблъсъците тази вечер в центъра на града бяха запалени десетки автомобили, в това число и полицейски. Освен това ултрасите мятаха по карабинерите димки, бомбички, столове и маси. Потрошени се много витрини на магазини и заведения.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата