Quantcast
Борислав Михайлов е бил на разпит в ГДБОП | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Борислав Михайлов е бил на разпит в ГДБОП

От БФС яростно отрекоха информацията, но тя бе потвърдена от МВР
658
 БГНЕС архив

Президентът на БФС Борислав Михайлов е бил привикан тази сутрин на разпит в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". Информацията бе потвърдена от МВР пред "Нова телевизия".

Михайлов е бил единственият, който се е явил пред разследващите, като причината за това е сигнал на адвокат. Повече подробности към момента не се съобщават.

За това, че шефът на българския футбол е бил разпитван в ГДБОП първи съобщи спортният сайт Dsport.bg тази сутрин. Малко по-късно обаче от БФС яростно отрекоха информацията. От пресслужбата обявиха твърденията за "пълна измислица", като заявиха, че Михайлов е бил "цял ден на работното си място и не е ходил никъде".

Въпреки че от полицията засега не разкриват причините за разпита, може да се предполага, че повод разпространената преди няколко седмици от разследващия сайт Bird.bg снимка, на която се вижда как президентът на БФС празнува посрещането на 2011 г. в Сингапур заедно с Костадин Хаджииванов и Дан Тан. За последните двама има доказателства, че са шефове на престъпна група, занимаваща се с манипулиране на мачове.

Снимката е направена само два месеца преди скандалната контрола България - Естония (2:2), която по-късно бе анулирана от ФИФА, след като бе доказано, че резултатът е манипулиран. Мачът бе организиран от фирма на Дан Тан и договорът за срещата е подписан от представител на БФС.

Борислав Михайлов реагира на публикацията на Bird.bg, като отрече съпричастност към мача и посочи, че от световната футболна централа са направили собствено разследване, в което са стигнали до извод, че двете федерации не са въвлечени в престъплението.

Членът на екипа на основния опозиционер на ръйководството на БФС Димитър Бербатов - Борис Станков, обаче подчерта, че изводите на ФИФА са направени, без да са имали на разположение въпросната снимка и подписания договор за мача. Според него, сегашните доказателства били достатъчни да се отвори наново делото.

Още

Роналдо се размина на косъм с рекорден гол, но е на 1/8-финал

28.11.2022

336
МОНДИАЛ 2022 - ДЕН 9, РЕЗУЛТАТИ И СТАТИСТИКА (видео репортажи)

28.11.2022

994
Бразилия мина през своята "черна котка" на път към 1/8-финалите

28.11.2022

1014