Медия без
политическа реклама

Биатлонистка №1 в света бе арестувана за измама с кредитни карти

Жулия Симон твърди, че някой е откраднал самоличността ѝ, за да пазарува в интернет

24 Окт. 2023
Жулия Симон спечели Голямата световна купа през изминалия сезон
ЕПА/БГНЕС
Жулия Симон спечели Голямата световна купа през изминалия сезон

Най-добрата биатлонистка в света през изминалия сезон - Жулия Симон, бе арестувана по дело за измама с кредитни карти, съобщава Le Dauphinе Libеrе. Задържането на носителката на Световната купа за 2022/23 г. е станало днес в Албервил. Тя трябва да даде показания в полицията преди да бъде решено дали ще да бъде освободена и дали ще има наказателно дело.

В началото на лятото стана ясно, че Симон е заподозряна в използване на чужди банкови карти за покупки в интернет, като е нанесла щети за над 1000 евро. Нейната съотборничка в националния отбор Жюстин Бреза-Буше заяви, че има доказателства за измамата и подаде две жалби. Симон опроверга публично обвинението и заяви, че неизвестни са използвали нейната самоличност, за да извършат престъпление.

Аферата разтърси света на биатлона. Според обвинението на Бреза-Буше през 2022 г. нейната съотборничка е присвоила данните от банковите ѝ карти, за да си закупи високотехнологични продукти от марката Go Pro. Те са били доставени до дома на Симон в Бофортен. 

Всъщност разследването на полицията под егидата на прокуратурата в Албервил тече повече от година. Следователите е трябвало да установят чрез идентифициране на IP адресите от кой компютър или от кой терминал (смартфон, таблет) са направени подозрителните поръчки. 

Очаква се разпитът в полицията да премине под светлината на изявленията на самата Жулия Симон пред пресата по случая. Освен, че се обяви за невинна, тя реши да предприеме и контрадействия. Биатлонистка №1 в света смени адвокатита си и сега я защитава Кристиан Борел от кантората "Якубовиц". Той подаде от нейно име жалба в полицията за открадната самоличност.

В случай, че се докаже нейна вина, Симон може да бъде осъдена на до 5 години затвор и 375 000 евро глоба.

Пикът на скандала идва в навечерието на новия сезон за Световната купа по биатлон, който трябва да започне точно след месец в шведския зимен център Йоресунд. 

Освен носителка на Световната купа за миналия сезон Жулия Симон (27 г.)е олимпийска вицешампионка от смесената френска щафета на игрите в Пекин 2022, както и двукратна световна шампионка. Жюстин Бреза-Буше (27 г.) пък е олимпийска шампионка в масовия старт от Пекин 2022 и бронзова от женската шафета на 4х6 км в Пьонгчанг 2018. Тя има два сребърни и два бронзови медала от световни първенства.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Жулия Симон, биатлон

Още по темата