Quantcast

Медия без
политическа реклама

БФС глоби сурово "Левски", но все пак го пожали

"Сините" се разминаха само с предупреждение, след като играч на "Лудогорец" бе улучен с бутилка

04 Окт. 2023
СПОРТАЛ
Пиротехническото шоу, което спретнаха феновете на "Левски" по време на дербито срещу "Лудогорец", също допринесе за солената глоба за столичния клуб.

"Левски" трябва да плати общо 10 300 лв. след дербито срещу "Лудогорец" в неделя, но въпреки това не бе наказан с лишаване от домакинство от Дисциплинарната комисия на БФС. А основания за това имаше, тъй като в 26-ата мин. на мача по време на радостта от гола на Руан Секо за "Лудогорец", нападателят на разградчани Бърнард Текпетей беше улучен с пластмасова бутилка.

Това бе окачествено от комисията като "хвърлени предмети с последствие" и донесе на "Левски" предупреждение за лишаване от домакинство и глоба в размер на 1000 лв.

Останалите санкции са за изстреляни ракети (4000 лв.), за обидни и нецензурни скандирания (3000 лв.), хвърлени предмети (2000 лв.) и нерегламентирано използване на факли и димки (300 лв.).

След самия мач от "Левски" се оплакаха от съдийството на главния рефер Георги Гинчев и пуснаха протестна декларация срещу БФС. Резултатът от недоволството бе, че Гинчев не получи наряд за следващия кръг в Първа лига.

Недоволството на "Левски" от съдийството по време на снощното дерби срещу "Лудогорец" доведе до остра декларация от страна на клуба, адресирана до президента на БФС Борислав Михайлов и председателя на Съдийската комисия Давид Борбалан.

Сериозна санкция има и за "ЦСКА-София" заради поведението на публиката при победата с 2:0 над "Локомотив" в Пловдив. Столичният клуб трябва да плати 7300 лв. (за изстреляни ракети, хвърлени предмети, възпламеняване на бомбички и нерегламентирано използване на факли). Глобата за "Локомотив" е 2300 лв.

Още по темата