Quantcast

Медия без
политическа реклама

БФС глоби "ЦСКА-София" за сбиване между феновете на тима

Дисциплинарната комисия наложи санкции за общо 16 600 лв. след дербито на "Васил Левски"

18 Апр. 2023Обновена
СПОРТАЛ
Привържениците на "ЦСКА-София" демонстрираха емоционална подкрепа по време на дербито, но впечатлението бе развалено от сбиване в агитката.

"ЦСКА-София" ще трябва да плати глоба в размер на 2000 лв. за сбиването между фенове на отбора на трибуните по време на вчерашното дерби срещу "Левски" (0:0). Това стана ясно след заседание на Дисциплинарната комисия към БФС.

След края на мача възникнаха пререкания между "червени" привърженици и полицаи. Ситуацията ескалира, след като стюард се опита да изтласка назад фенове. Последва бой в агитката, като дори един от привържениците бе изритан в главата.

 

Дисциплинарната комисия наложи санкции на двата клуба след мача в общ размер на 16 600 лв. "ЦСКА-София" ще трябва да плати още 2000 лв. за възпламеняване на бомбички, 2000 лв. за хвърлени предмети на терена, 1000 лв. за обидни скандирания и 300 лв. за нерегламентирано използване на факли.

Общата глоба за "Левски" обаче е по-голяма - 9300 лв. От тях 4000 са за изстреляни ракети, 2000 лв. за хвърлени факли и димки на пистата, 2000 лв. за възпламеняване на бомбички, 1000 лв. за нецензурни скандирания и 300 лв. за нерегламентирано използване на факли и димки. Освен това "Левски" е задължен да възстанови щетите, нанесени от "сините" фенове по трибуните на националния стадион.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?