Quantcast
"Берое" победи шампиона "Балкан" след 21 т. пасив | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

"Берое" победи шампиона "Балкан" след 21 т. пасив

4
 Balkan-Basket.com

Баскетболният тим на "Берое" нанесе първо поражение на шампиона "Балкан" от началото на новия сезон в НБЛ. Старозагорци се наложиха като гости с 94:86, след като успяха да заличат пасив от 21 т. Домакините в зала "Арена Ботевград" започнаха много силно и водеха през почти целия мач, но допуснаха тежък обрат, изигравайки много слаба последна четвърт (11:28).

"Започнахме да играем безотговорно в нападение, да вземаме някакви ненормални стрелби, защото някои състезатели просто си гонеха точките, кой повече ще вкара - посочи треньорът на "Балкан" Йовица Арсич. - Това доведе да не може да играем нормална защита, защото те вкараха доста точки на контраатака. Случва се и на най-високо ниво в баскетбола да загубиш голяма разлика, включително и в Евролигата. Баскетболът е такъв. В един момент стрелбата върви, в друг - не."

Топреализатор в мача стана Иван Лилов с 25 т. за "Берое", а Димитър Димитров отбеляза 21 т. за "Балкан". "Може би това ни е най-сладкият успех, особено след като ги бихме за 20 минути. През първото полувреме имаше един отбор на терена, а през второто - друг", коментира Лилов, който вкара шест тройки.

Ключови думи:

баскетбол, Балкан, Берое, НБЛ
Все още няма коментари

Още

Напусна ни една епоха в българския баскетбол - Симеон Варчев

23.11.2020

3000 3
И "Берое" пламна с COVID-19

18.11.2020

160
Волейболист се явил два пъти на преглед, за да скрие болен съотборник

08.11.2020

1978 1

Влез или се регистрирай за да коментираш