Медия без
политическа реклама

Бербатов се оплака от съда след решение в полза на БФС

На втора инстанция бе постановено, че решенията на конгреса от 12 октомври 2021 г. са законни

Специалистът по спортно право Георги Градев (вляво) поздравява Димитър Бербатов преди въпросния конгрес на 12 октомври 2021 г., когато Борислав Михайлов беше преизбран за пети мандат. Усилията на двамата опозиционери срещу решенията на този форум засега не дават успех в съда.
БГНЕС
Специалистът по спортно право Георги Градев (вляво) поздравява Димитър Бербатов преди въпросния конгрес на 12 октомври 2021 г., когато Борислав Михайлов беше преизбран за пети мандат. Усилията на двамата опозиционери срещу решенията на този форум засега не дават успех в съда.

Решение на Апелативен съд - София в полза на БФС разгневи опозиционера във футбола Димитър Бербатов. Съдът, който се явява втора инстанция по делото на екипа на Бербатов срещу ръководството на футболния съюз, отмени всички решения на Софийски градски съд (СГС) от 16 юни м.г. Тогава бяха установени нарушения в процедурата по провеждане на конгреса на 12 октомври 2021 г. и най-вече наличието на 90 нередовни делегати. Според становището на първа инстанция (б.ред. - на СГС) решенията на въпросния конгрес трябваше да се обявят за нищожни.

Юридическата каша около БФС стана още по-голяма, след като Софийски градски съд (СГС) е отменил всички решения от предсрочния конгрес на 12 октомври 2021 г. За становището на съда съобщи в. Марица".

Сега, на втора инстанция, тези решения на СГС бяха отменени. С което на практика се потвърждава всичко, което е прието на въпросния конгрес. В това число преизбирането на Борислав Михайлов за президент на БФС за пети пореден мандат, както и избор на нов състав на Изпълнителния комитет на БФС (Изпълком).

Ищецът по делото - ФК "Балкан" (Варвара), представляван от специалиста по спортно право Георги Градев, сега ще трябва да плати 3000 лв. разноски пред първата инстанция (СГС), 2400 лв. възнаграждение за адвокат пред втора инстанция и 240 лв. държавна такса.

Решението на Апелативния съд обаче подлежи на обжалване в 30-дневен срок пред Върховен касационен съд (ВКС).

 

КОНТРАТА НА БЕРБАТОВ

Димитър Бербатов веднага обяви, че с екипа си ще обжалват решението на втора инстанция. Становището на Апелативния съд всъщност обяви за нищожна най-значимата победа до момента на опозицията в съдебните битки срещу настоящото ръководство на БФС.

Бербатов изрази недоволството си от решението. "Със съжаление трябва да кажем, че тричленен съдебен състав на Апелативния съд с председател Теодора Кръстева и докладчик Светлин Михайлов постанови решение, което възпрепятства развитието на българския футбол и ощетява футболната общност. За мотивите на това решение оставяме всеки от вас да направи сам изводите за себе си.

ТОВА НЕ Е КРАЙНО РЕШЕНИЕ И НИЕ НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕМ, ЗАЩОТО ВЯРВАМЕ В ПРАВОТАТА СИ. Затова ще обжалваме решението пред Върховния касационен съд.

А онези, които пречат на развитието на българския футбол, на по-доброто бъдеще на българските деца и на които не им пречи да погазват закони, можем да кажем само - справедливостта ще възтържествува!", написа Бербатов в профила на футболната опозиция във "Фейсбук".

Бившият нападател отново призова за обединителен конгрес. "Спрете да убеждавате футболната общественост, че чакате всички дела да приключат, за да свикате конгрес. Ясно трябва да се заяви, че всеки бъдещ конгрес ще обезсили решенията на предишните и делата по тях ще се окажат безпредметни. ЗАЩО ВИ Е СТРАХ ОТ ОБЕДИНИТЕЛЕН, ЧЕСТЕН И ОТКРИТ КОНГРЕС? Цялата общественост знае, че в прозрачен конгрес вие просто нямате шанс", допълни той.

 

Още по темата