Quantcast

Медия без
политическа реклама

Баждеков ще е изп. директор на "Левски" поне месец и половина

19 Юли 2021
БГНЕС
Константин Баждеков (вляво) и Наско Сираков са много близки още от първия престой на финансиста като изп. директор на "Левски" (1999-2017 г.).

Константин Баждеков бе избран за изпълнителен директор на "Левски" до провеждането на Общо събрание на футболния клуб. То е планирано за 31 август, но има и резервна дата - 16 септември, което означава, че новият шеф ще ръководи "сините" поне месец и половина, а може и два. Финансистът, който на 24 юли ще навърши 66 г., заема овакантения пост от Павел Колев, обявил намерението си да напусне с 6-месечно предизвестие още през януари.

От "синия" клуб съобщиха, че решението за назначаване на Баждеков е било одобрено единодушно от Управителния съвет, чийто член е и самият той заедно с Павел Колев, Ивайло Цветков-Нойзи, Илия Христов и Минко Герджиков.

"Ръководството на "Левски" благодари на Константин Баждеков за готовността му да поеме отговорност и да съдейства за плавния преход до провеждането на Общото събрание на акционерите", написа официалния сайт на столичани Levski.bg.

Баждеков беше изп. директор на "Левски" в продължение на почти две десетилетия от 1999 до 2017 г., когато напусна при управлението на Спас Русев. Той бе върнат в управта на клуба от Наско Сираков, който се превърна в собственик на клуба миналото лято след трагикомично прехвърляне на акциите от избягалия в Дубай Васил Божков.

Очаква се Константин Баждеков да бъде вписан на новата си длъжност в Търговския регистър до края на тази седмица.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?