facebook
twitter

Спорт

Баскетболният "Балкан" взе бивш треньор на "ЛУКойл Академик"

46
botevgrad.com

Треньор, който три пъти (2010, 2011, 2015) изведе бившия баскетболен хегемон в България "ЛУКойл Академик" до титлата, пое настоящия първенец "Балкан". 50-годишният Йовица Арсич е подписал договор за 2 г. с ботевградския клуб, като идва от сръбския "Борац" (Чачак). 

"Приех много лесно предложението, защото тук се чувствам като у дома. Бил съм достатъчно време в България, познавам обстановката и се чувствам добре. Знам, че "Балкан" има сериозно и амбициозно ръководство и най-добрите фенове в България", коментира сърбинът пред клубния сайт. 

Арсич каза още, че вече разговаря с ръководството на "Балкан" за селекция, още е рано да се назовават каквито и да е имена.

"Трябва да видя на запис всички мачове от плейофите. Искам да видя кои баскетболисти могат да са интересни за нас. Разбира се, по-лесно е да работиш с някого, който вече е бил тук и чувства отбора и атмосферата. Трябва ни малко по-широк състав. Може да привлечем един или двама чужденци, ще опитаме да намерим такива, които не са за първи път в Европа и да са свикнали с европейския баскетбол (явно има предвид американци) - каза още Арсич. - За преодоляване на квалификациите за Шампионска лига ни трябва и малко късмет. Със сигурност желанието за Шампионска лига е постижимо. Подготовката ще започне малко по-рано, отколкото миналата година, но вярвам, че ще сме готови. Засега няма конкретна дата, когато излезе календарът на квалификациите за Лигата, ще решим."

Арсич обяви, че запазва треньорския екип на предшественика си Небойша Видич, като нов ще е само Иван Коцев.

Все още няма коментари

Още

Адетокумбо – уличният продавач, който стана звезда в НБА

06.07.2019

Би Би Си

623
"Балкан" срещу шведски отбор в Шампионската лига по баскетбол

05.07.2019

23
Малиец е новият шеф на световния баскетбол

04.07.2019

36

Влез или се регистрирай за да коментираш

×