Quantcast
Атаката за сваляне на Данчо Лазаров започва днес | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Атаката за сваляне на Данчо Лазаров започва днес

"Левски", ЦСКА и други волейболни клубове свикват извънредно общо събрание за смяна на президента
360
 БГНЕС
Данчо Лазаров

Инициатива за сваляне на несменяемия от 2002 г. президент на волейболната федерация (БФВ) Данчо Лазаров ще обявят днес в 12 ч. водещи клубове на нарочна пресконференция. Сред инициаторите са столичните грандове "Левски" и ЦСКА, но също така и шампионите от "Нефтохимик" и носителят на Суперкупата "Хебър". Всъщност по информация на "Спортал" единствените два клуба от Суперлигата, които не искат да се включат в инициативата, са "Арда" и "Монтана", а от женските отбори в НВЛ - само шампионът "Марица".

Идеята е да бъде свикано извънредно общо изборно събрание на БФВ, на което да се гласува оставка на 76-годишния Лазаров. За целта трябват подписите на 1/3 от близо 40-те клуба, членуващи във федерацията - т.е. поне 13, а проверка на "Дневник" е показала, че Инициативният комитет за промени в българския волейбол разчита на подкрепата и на доста от по-малките клубове в страната.

Атаката срещу Лазаров идва точно когато възникна ново високо напрежение между него и вицепрезидента на БФВ Любомир Ганев. В началото на седмицата легендарният волейболист обяви публично, че УС на федерацията е насрочил за 20 декември в Казанлък заседание, на което той ще бъде изваден от управата като неудобен. Целта на това действие според Ганев е той да не може да се кандидатира за президент на централата, защото по устав може да бъдат избирани само членове на УС.

Самият Ганев вече два пъти бе кандидат за шеф на българския волейбол. Веднъж си издигна официално кандидатурата през 2015-а, но няколко дни преди общото събрание я оттегли. Миналата година пък, когато Лазаров намекна няколко пъти, че ще се оттегли, той отново заяви, че ще е готов да го замести. Само че Лазаров не само че не се оттегли, ами заяви официално, че ще си изкара мандата до 2021 г.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Любомир Ганев влезе в управлението на европейския волейбол

16.10.2020

336 2
Соколов спря "Нефтохимик" в квалификациите за Шампионската лига

02.10.2020

229
Пранди зачеркна четирима волейболисти за националния отбор

13.08.2020

3435

Коментари

K308

То хубаво са го рекли хората  ,, Нов бардак със стари к..ви не става..." Авгиевите обори не са само във футбола и волейбола , баскетбола и той вони . Едно човече с дебел врат и дупе броди из българският спорт и ....открива спортни съоръжения.

аман бе

Не им ли омръзна да го "свалят" всяка година?

Влез или се регистрирай за да коментираш