Quantcast

Медия без
политическа реклама

Асото застигна легендата Дейвис с 27-ата си титла

Джъд Тръмп спечели "Германския Мастърс" за трети път в последните 5 години

05 Февр. 2024
WORLD SNOOKER
Джъд Тръмп ликува в купата от "Германския Мастърс" пред зрителите в берлинската зала "Темподром".

Световният №2 в снукъра Джъд Тръмп стана шампион на "Германския Мастърс" за трети път в кариерата си. В мача за титлата на изданието през 2024 г. Асото в колодата не остави почти никакви шансове на дебютанта в ранкинг финал Съ Дзяхуей и го срази с 10:5 фрейма в препълнената с над 2000 зрители зала "Темподром" в Берлин.

34-годишният англичанин произведе два сенчъри брейка (113, 108) и още седем серии над 50 точки (52, 51, 82, 52, 74, 66, 81). 21-годишният китаец имаше сили за една стотачка (123) и други три халф-сенчърита (73, 60, 64).

За Тръмп титлата е трета в турнира за последните 5 години, след като той триумфира също през 2020 и 2021 г. Това неговият четвърти ранкинг трофей през сезона и общо 27-и в кариерата. С него той застигна легендата Стив Дейвис, който заема четвърто място във вечната класация с 28 отличия от ранкинг системата. Повече имат само Рони О`Съливан (41), Стивън Хендри (36) и Джон Хигинс (31).

"Това е специален турнир за мен. Мисля, че публиката го прави още по-специален. Със сигурност това е една от най-добрите зали в тура. Всяка година нямам търпение да дойда тук и изглежда тази сцена изкарва най-доброто от мен. Беше тежко предизвикателство, защото никога не знаеш какво следва от Съ. Той те държи постоянно под напрежение. Мисля, че е много обещаващ играч. След последните няколко сезона, в които не успях да спечеля четири, пет или шест титли, сякаш хората много бързо взеха да акцентират върху това. Хубаво е, че отново показвам, че го мога", сподели Джъд, който се превърна в рекордьор по титли от "Германския Мастърс". С по две купи от надпреварата могат да се похвалят Марк Уилямс (2011, 2018) и Али Картър (2013, 2023).

"Имах невероятна серия до финала. А и все пак в мача за трофея мой съперник беше Джъд Тръмп. Той е изумителен играч и трябва да уча много от него. Насладих се на тази седмица. Германската публика е много страстна, което е фантастично. Това е впечатляваща зала. Беше удоволствие", коментира пък Дзяхуей, който се превърна в 13-ия китаец, стигнал до ранкинг финал в професионалния снукър.

SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...
SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...

Още по темата