facebook
twitter

Спорт

Агаси: Дано успея да спестя дори 10 мин. на Григор Димитров

1834
 ЕПА/БГНЕС

Тенис легендата Андре Агаси сподели, че е щастлив от съвместната работа с Григор Димитров, тъй като тя го кара да се чувства пълноценен. 49-годишният американец, който от края на 2018 г. изпълнява ролята на консултант и ментор в екипа на първата ракета на България, разкри и други подробности от живота си на корта в интервю за онлайн изданието InsideHook.com.

"Дали съм имал повече моменти, в които съм обичал, отколкото съм мразил тениса? Може би не. Защото прекарах много време, в което не харесвах себе си. Омразата и любовта са функция на самия теб. Сега помагам на Григор Димитров. Той е добър човек и за мен ще бъде истинска награда, ако мога да му спестя дори десет минути от това, на което самият аз съм се подлагал."

Бившият №1 в света има 8 титли от Големия шлем и златен олимпийски медал от Атланта `96. Обаче споделя, че най-голямата му победа е съвсем друга.

"Бих казал, че това е пропадането от първото място до №140 в света и после обратното изкачване до върха - посочи Агаси. - Защото това е трудно. Вторият път е много по-трудно, понеже вече си наясно къде е твоето място, а ти не си там. И е по-лесно да се обезкуражиш. В тениса трябва да си по-добър от някого. Всъщност може дори да не си добър. Просто трябва да откриеш начина, по който да пресечеш финалната права. Да стигнеш до заключението, че винаги следващата точка е най-важната. Трябва да извадиш най-доброто от себе си, а най-добрият начин е да се контролираш. Затова обикновено тези, които контролират себе си по-добре, са победители."

Все още няма коментари

Още

Федерер оцеля по чудо срещу световния №100

28.01.2020

Обновена

846 7
Григор Димитров отстъпва с поне три места след Australian Open

27.01.2020

233 1
Демоните все така се лутат в главата на Григор Димитров

23.01.2020

ЯВОР ЕВТИМОВ

3997 24

Влез или се регистрирай за да коментираш

×