Медия без
политическа реклама

8300 лв. глоби за "Левски" и "ЦСКА-София" след дербито

Отделно капитанът на "червените" ще плати 5000 лв., а клубът ще възстановява щети на "Васил Левски"

18 Февр. 2020
SPORTAL.BG

Глоби на обща стойност 8300 лв. трябва да платят клубните ръководства на "Левски" и "ЦСКА-София" след дербито между двата тима от XXI кръг на футболната Ефбет лига. Скучният двубой на ст. "Васил Левски" в събота завърши 0:0, но това не попречи на феновете да демонстрират обичайното си непристойно поведение.

Въпреки допълнителните призиви към "синята" агитка за цивилизована подкрепа някои от привържениците все пак успяха да донесат финансови санкции, които ще лишат отбора от част от събраните благотворително средства с цел подпомагане на изпадналия в управленска криза клуб. По-точно от 3000 лв., които "Левски" ще трябва да преведе на БФС - 2000 лв. заради "хвърлени множество предмети без последствия" и 1000 лв. за "обидни и нецензурни скандирания".

По същите и по други параграфи дисциплинарната комисия към футболния съюз (ДК) санкционира "ЦСКА-София" с 5300 лв. От тях 300 лв. са за "нерегламентирано използване на димки", по 2000 лв. за "хвърлени димки на пистата" и за "нерегламентирано използване на бомбичка" и 1000 лв. за "обидни и нецензурни скандирания". Освен това "червените" са задължени да възстановят нанесените от техните фенове щети на Националния стадион.

Отделно ДК наложи персонални наказания на получилите червени картони футболисти Нуно Рейш ("Левски") и Петър Занев ("ЦСКА-София") и на пом.-треньора на "червените" Добромир Митов. Най-тежка е санкцията за капитана на "ЦСКА-София", който беше изгонен едва след края на мача заради пререкания със съдията Георги Кабаков - Занев ще пропусне два мача и ще плати глоба от 5000 лв. Асистентът Митов, който беше отстранен от пейката през първото полувреме, пък няма право да води отбора в един мач и ще плати 2000 лв.

Централният защитник на "сините" Рейш е дисквалифициран за един мач и е глобен с 300 лв.

Още по темата