Медия без
политическа реклама

52 клуба поискаха ново ръководство на волейбола

До две седмици федерацията трябва да насрочи извънредно изборно общо събрание

03 Юни 2024
Иван Сеферинов
БГНЕС архив
Иван Сеферинов

Подписка за свикване на извънредно изборно общо събрание е внесена в българската федерация по волейбол, съобщи BGvolleyball.com. Инициативата е на президента на ВК "Славия" Иван Сеферинов и е подкрепена от общо 52 клуба. С това е покрито изискването за подкрепа от поне 1/3 от членовете на федерацията.

"От името на всички клубове, аз внесох подписката в БФВ, като това стана в петък, 31 май. Събрали сме нужните подписи. За илюстрация в него са се подписали общо 10 от клубовете, играещи в елитната група при мъжете - Суперлигата, през изминалия сезон", коментира Сеферинов, който е бил придружен от адвокат в офиса на централата в края на миналата работна седмица.

Шефът на "белия" клуб допълни, че се чака реакцията на ръководството на БФВ и Управителния съвет на централата. По закон до две седмици трябва да бъде определена дата за провеждане на извънредното събрание.

"Ако няма реакция от БФВ, насрочването на изборното събрание ще стане по съдебен път", посочи още Сеферинов.

От федерацията увериха пред "Сега", че законовият срок ще бъде спазен."Трябва да се свика Управителен съвет до две седмици след внасянето на това искане. УС трябва да вземе решение за насрочване на изборно събрание", коментира вицепрезидентът на БФВ Давид Давидов.

Настоящото ръководство на БФВ с президент Любомир Ганев беше избрано на 13 март 2020 г. На 24 март 2023 г. пък бяха избрани нови членове на Управителния съвет.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата