Медия без
политическа реклама

50 волейболни клуба застанали зад Борислав Кьосев

16 Дек. 2019
Илияна Кирилова

Един от двамата кандидати за нов президент на волейболната федерация (БФВ) - Борислав Кьосев, обяви, че подкрепата за него се увеличава с всеки изминал ден. Кандидатурата му бе издигната преди седмица от няколко клуба, сред които "Сливнишки герой" (Сливн), "Миньор" (Пк), "Етрополе" и "Белоградчик". Кьосев обаче заяви пред специализирания сайт BGvolleyball.com, че броят на поддръжниците му нараства.

"Обадиха ми се много хора от цяла България. Вече съм разговарял с представители на близо 50 клуба. Подкрепят ме за този пост и ми пожелават успех. Това ме радва много, защото именно мнението на клубовете е най-важно в момента. Най-интересното е, че дори представители на големи клубове, които вече са се подписали за Инициативния комитет и в полза на кандидатурата на Любо Ганев, сега ми се обаждат и заявяват, че ще ме подкрепят", заяви Кьосев.

Преди две седмици Инициативен комитет от 43 клуба (изискуемата 1/3 от членовете на БФВ) се обяви за промени в българския волейбол и за свалянето на президента Данчо Лазаров, като издигна за свой кандидат друг бивш национал и вицепрезидент на БФВ - Любомир Ганев. 

Кьосев твърди, че срещу него се води компроматна война от лагера на Ганев. "Това не е достойно. Ако продължава така, аз също ще бъда принуден да извадя документи, които ще бъдат тежки за много хора. Нека да запазим спокойствие и да не се очерняме".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата