Quantcast
Повече от 4 млн. са заразените европейци | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Повече от 4 млн. са заразените европейци

Русия мина границата от 1 млн. инфектирани от коронавируса, САЩ - 6 млн.
454
 Илияна Кирилова

Повече от 4 милиона души са заразени с коронавирус в Европа, показват обобщени данни на официални източници от целия континент, цитирани от световните агенции.

Общо са регистрирани до вчера 4 006 077 случая, като Русия, Испания и Великобритания са отчели най-голям брой зарази. 216 080 души са починали, а 2 281 959 са се възстановили, показват данните.

- Най-голям дял в Европа има Русия, където инфектираните от коронавирус надмина 1 млн. Досега са направени 37 млн. изследвания, а само за последното денонощие са били 275 000. Под медицинско наблюдение в момента са 270 000 души.

- Най-много заразени има в Съединените щати - 6 милиона. Там са починали 184 000 души. Съобщението е от Университета Джонс Хопкинс, който обобщава данните от местните и държавните власти в САЩ и по света,

- В Китай според оценките на университета заразените досега са 90 000, а починалите са 4700. Американският президент Доналд Тръмп обаче заяви в интервю по телевизия Фокс нюз, че не вярва на китайската статистика, защото според него тя е силно занижена.

- В Бразилия броят на заразените с новия коронавирус доближава 4 милиона, предават световните агенции. Министерството на здравеопазването съобщи за 42 659 потвърдени случая през последното денонощие. С това общият брой на регистрираните заразени в страната е достигнал 3 950 931.

- Броят на регистрираните заразени с новия коронавирус в Мексико надхвърли 600 хиляди. Над 65 хиляди от тези хора са починали. Министерството на здравеопазването съобщи за 6476 установени заразени и 827 починали през последното денонощие. Мексико е на осмо място в света по брой заразени. При смъртните случаи страната вече е четвърта, като бе изместена от Индия от третото място.

- Властите в Ню Йорк отложиха с десет дни началото на новата учебна година в държавните училища заради коронавирусната пандемия, предадоха световните агенции. Обществените училища в най-многолюдния град в САЩ трябваше да отворят врати на 10 септември, но сега ще го направят едва на 21 септември, съобщи кметът Бил де Блазио. Промяната на датата е станала възможна след разговори с учителските синдикати, които настояли за повече мерки срещу разпространението на новия коронавирус в учебните заведения. Други големи градове в САЩ като Чикаго, Лос Анджелис, Маями и Хюстън решиха да започнат новата учебна година дистанционно.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Промени в последния предизборен дебат ядосаха Тръмп

20.10.2020

32
В Букурещ маските вече са задължителни и на открито

20.10.2020

Обновена

899 6
С коронавирус вече са 25% от тестваните през последното денонощие

19.10.2020

Обновена

9911 96

Коментари

Вал

Я вижте тук едно много поучително четиво за ваксините

„Историята показва, колко опасно може да бъде избързването с ваксините“

https://blitz.bg/svyat/istoriyata-pokazva-kolko-opasno-mozhe-da-bde-izbrzvaneto-s-vaksinite_news767271.html

Няколко цитата:

„Повече от 200 хил. деца получават ваксината, а след това 40 хил. деца са заразени с полиомиелит“

„От 1955 до 1963 г. между 10% и 30% от ваксините срещу детския паралич са били замърсени с маймунски вирус 40 (SV40).“

„Форд прави имунизацията задължителна и за около 4 месеца 40 млн. души получават ваксината. По-късно тази кампания е свързана със случаи на неврологично разстройство, наречено синдром на Гилен-Баре, което може да се развие след инфекция или след имунизация с жива ваксина. 1 на всеки 100 хил. души получили ваксината развива синдрома“

„Ваксината за денга, която увеличаваше шанса за зараза“

И т.н.

paragraph39

Партито в Ухан - ако Китай не подвежда с данните, коронавирусът е към края си

31.08.2020

Всички мерки срещу коронавируса бяха взети на следния принцип - следи се какво става в Китай и няколко месеца по-късно, то ще е вече тук. Мерките в Ухан дадоха начало на световна верижна реакция; ефект на доминото, при който всяка следваща карантина стоварваше изолацията континент по континент и държава по държава. И докато интересът към коронавируса се преместваше на Запад, рядко Китай става обект на коментар. А трябва, понеже там се случи небивало събитие - Ухан посрещна края на коронавируса с парти. От средата на май там няма открит случай на коронавирус...
 

https://www.actualno.com/viewpoint/partito-v-uhan-ako-kitaj-ne-podvejda-s-dannite-koronavirusyt-e-kym-kraja-si-news_1495088.html
© Actualno.com

Влез или се регистрирай за да коментираш