Медия без
политическа реклама

Повече от 4 млн. са заразените европейци

Русия мина границата от 1 млн. инфектирани от коронавируса, САЩ - 6 млн.

02 Септ. 2020
Илияна Кирилова

Повече от 4 милиона души са заразени с коронавирус в Европа, показват обобщени данни на официални източници от целия континент, цитирани от световните агенции.

Общо са регистрирани до вчера 4 006 077 случая, като Русия, Испания и Великобритания са отчели най-голям брой зарази. 216 080 души са починали, а 2 281 959 са се възстановили, показват данните.

- Най-голям дял в Европа има Русия, където инфектираните от коронавирус надмина 1 млн. Досега са направени 37 млн. изследвания, а само за последното денонощие са били 275 000. Под медицинско наблюдение в момента са 270 000 души.

- Най-много заразени има в Съединените щати - 6 милиона. Там са починали 184 000 души. Съобщението е от Университета Джонс Хопкинс, който обобщава данните от местните и държавните власти в САЩ и по света,

- В Китай според оценките на университета заразените досега са 90 000, а починалите са 4700. Американският президент Доналд Тръмп обаче заяви в интервю по телевизия Фокс нюз, че не вярва на китайската статистика, защото според него тя е силно занижена.

- В Бразилия броят на заразените с новия коронавирус доближава 4 милиона, предават световните агенции. Министерството на здравеопазването съобщи за 42 659 потвърдени случая през последното денонощие. С това общият брой на регистрираните заразени в страната е достигнал 3 950 931.

- Броят на регистрираните заразени с новия коронавирус в Мексико надхвърли 600 хиляди. Над 65 хиляди от тези хора са починали. Министерството на здравеопазването съобщи за 6476 установени заразени и 827 починали през последното денонощие. Мексико е на осмо място в света по брой заразени. При смъртните случаи страната вече е четвърта, като бе изместена от Индия от третото място.

- Властите в Ню Йорк отложиха с десет дни началото на новата учебна година в държавните училища заради коронавирусната пандемия, предадоха световните агенции. Обществените училища в най-многолюдния град в САЩ трябваше да отворят врати на 10 септември, но сега ще го направят едва на 21 септември, съобщи кметът Бил де Блазио. Промяната на датата е станала възможна след разговори с учителските синдикати, които настояли за повече мерки срещу разпространението на новия коронавирус в учебните заведения. Други големи градове в САЩ като Чикаго, Лос Анджелис, Маями и Хюстън решиха да започнат новата учебна година дистанционно.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата