facebook
twitter

Чужбина

Бури и наводнения взеха нови жертви в Гърция и Франция

114
 ЕПА/БГНЕС
Гръцки спасители изнасят жена от наводнен район в селището Кинета.

Най-малко двама души се удавиха в Западна Гърция, след като лодката им потъна вследствие на проливния дъжд и гръмотевичните бури, съобщиха служители на бреговата охрана, цитирани от „Катимерини”. В района на Атика и в столицата Атина дъждът, който започна през нощта, ще се засили, като се очакват силни гръмотевични бури със значителни количества валежи. Очаква се лошото време да обхване и крайбрежните и планинските части на префектурите Лариса, Иматия и Пирея. В същото време в Егейско море се очаква много силен вятър.

Броят на жертвите на наводненията в Югоизточна Франция се увеличи до четири, съобщи полицията. Спасителите продължават да издирват 77-годишен мъж, който изчезна по време на наводнението. Много пътища и магистрали бяха недостъпни за автомобили, влаковете в района на Лазурния бряг бяха спрени.

В Италия също продължава лошото време. Над 3000 протестираха във Венеция заради бездействието на властите и потресени от серията природни бедствия, връхлетели града в последните седмици. Демонстранти носеха плакати срещу кмета на града Луиджи Бруняро. Те критикуват остро проекта за защита на града от наводнения, наречен "Мойсей", и настояваха да му се наложи мораториум. Според тях системата от диги, замисляна от десетилетия, няма да може да спаси града от изключително високите приливи, които Венеция преживя миналите седмици.

Все още няма коментари

Още

Българин опитал да подкупи полицаи в Италия с ракия и суджук

20.02.2020

4197 13
Гърция напусна асамблеята на НАТО в знак на протест

19.02.2020

6079 7
Транспортна стачка ще блокира Атина днес

18.02.2020

207

Влез или се регистрирай за да коментираш