facebook
twitter

Горещи новини

Въпреки високите температури - полицията с акция "Зима"

523
Илияна Кирилова

Въпреки летните температури, полицията провежда акция "Зима" по пътищата. Както бяха предупредили, този път на прицел са велосипедистите.

За тях няма конкретни изисквания за грайфер на гумите, то те трябва да отговарят на няколко други условия – да имат задължителни светлоотразителни елементи по спиците на велосипеда, работещи фар и стоп, както и звънец, предаде Нова тв.

В тъмната част на денонощието за тях са препоръчителни каската и светлоотразителна жилетка или поне светлоотразителни елементи по дрехите им. Не всички велосипедисти обаче са съгласни с тези изисквания.

„За изминалите 10 месеца на настоящата година, с фишове са наложени глоби на почти 1 400 водачи на велосипеди. Също така, има издадени наказателни постановления, които са повече от 500. Статистиката сочи, че 21 водачи са загинали при пътно-транспортни произшествия, има и 327 ранени”, заяви главен инспектор Илия Георгиев.

Санкциите най-често са между 10 и 20 лв. Кога и при какви точно атмосферни условия велосипедистите ще се откажат от екопридвижването, е въпрос на личен избор.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Камерите на тол системата ще работят и за КАТ

22.02.2020

3855 10
Готов е четвъртият SEAT Leon

21.02.2020

630 1
Renault назначи нов генерален директор

14.02.2020

651

Коментари

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...нямам звънец и фар, но за какво ми е фар като не карам колело по тъмно...звънец също не ми трябва...на кой да звъня с този звънец...на колите?

 

...както винаги България е държавата на имитиране че нещо правим...имитираме някаква дейност без да мислим защо я правим тази дейност...

Хулиган

Хубаво си е, че времето се е затоплило.

По-добре ли е да те тормозят на студено?

А сега, като те тормозят, поне не мръзнеш...

http://www.drago.info/index.php/2017/12/27/dwrjava...

ДУМ-ДУМ
снимка на ДУМ-ДУМ

А тея с тротинетките?

Интересно ако някой с кууло или тротинетка те блъсне и почупи кво? Гражданска няма..що ли?

Invisible

   Звънец си поставих заради олигофрените с "умни телефони".

Влез или се регистрирай за да коментираш