facebook
twitter

Горещи новини

От утре още една фирма ще продава е-винетки

647
Илияна Кирилова

Вторият Национален доставчик на услуги, който постигна оперативна съвместимост с eлектронната система за събиране на пътни такси на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), започва продажба на електронни винетки от 14 август, съобщиха от агенцията.

„Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД e информирало АПИ, че възнамерява да започне продажбата на е-винетки от 00:00 ч. на 14 август 2019 г. под търговската марка DigiToll. Това ще става както на онлайн платформата www.digitoll.bg, така и в партньорската мрежа на „Интеркапитал груп“, позната с услугата „Cashterminal”, която има над 1500 платежни терминални устройства в страната.

В края на юли „Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД е доказала оперативна съвместимост със системата на АПИ, съгласно Общите условия за Национални доставчици на услуги.

АПИ има договор за доставчик на е-винетки с „Интелигентни Трафик Системи“ ЕАД, с „Телетол“ АД и с „Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД, но „Телетол“ АД все още не е постигнала оперативна съвместимост със системата на АПИ.

В първа фаза от процедурата за регистрация пък е „Иком“ АД. Това дружество иска да партнира с АПИ само в събирането на тол такси.

Ключови думи:

е-винетки, АПИ
2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

АПИ затваря участък от АМ "Тракия" заради тол системата

18.01.2020

941 2
АПИ очаква до 60 млн. лв. месечен приход от тежкия трафик

12.01.2020

1178 4
АПИ отделя 5 млн. лв. за археология по новите пътища

26.12.2019

1255 1

Коментари

редник

А дневни винетки кога ще има?...

аман бе

Когато тате ми купи колело...

Влез или се регистрирай за да коментираш

bool(false)