Медия без
политическа реклама

Тръмп стана активен защитник на ваксините срещу COVID-19

25 Дек. 2021
Доналд Тръмп препоръчва на феновете си да се ваксинират и дава личен пример, някои от тях го освиркват.

Отскоро Доналд Тръмп, бившият американски президент, който докато беше в Белия дом, отказваше да подкрепи публично ваксинацията срещу коронавируса, не само призна, че е ваксиниран с три дози (за което бе освиркан от свои привърженици), а в дните преди Коледа удвои подкрепата си за ваксините, независимо от съпротивата.

„Ваксините срещу COVID-19 са едно от най-големите постижения на човечеството", заяви той в края на седмицата, при гостуването си в десния, консервативен подкаст Daily Wire пред антиваксърски настроената водеща Кандис Оуенс.

След като Оуенс - която нарича животоспасяващата ваксина "чисто зло" и твърди, че „никога няма да позволи да ѝ бъде поставена“, каза, че хората "подлагат на съмнение" ефективността им, Тръмп я прекъсна, за да защити ваксините, разработени с финансиране от неговата администрация.

Ваксините работят — заяви бившият президент. — Но някои хора не ги приемат. Много от тези, които се разболяват и стигат до болница, не са приели ваксината", каза той. "Това наистина е техен избор,  но ако имате ваксина, вие сте защитениРезултатите са много добри и ако все пак се заразите с Covid-19, това е в много лека форма. Хората не умират, когато са ваксинирани."

В излъчването си в петък Оуенс заяви, че „прегръдката на бившия президент с ваксините“ срещу Covid-19 е резултат от факта, че сега той четял основно мейнстрийм новинарски източници. Така Тръмп останал назад с теориите, които поставят под въпрос официалната информация за ваксините, обсъждани в по-крайни уебсайтове.

„Виждала съм и други по-възрастни хора, които имат точно същата гледна точка. Сякаш са дошли от времето преди телевизията, преди интернет, преди да могат да си направят сами независими проучвания… и вярват, че всичко, което четат във вестника,…  е реалност“, каза Оуенс.

Независимо от променената позиция на Доналд Тръмп и публичната му подкрепа за ваксинацията срещу COVID-19,  проучване показва, че 75% от неваксинираните американци, гласували за бившия президент, продължават да твърдят, че никога не биха се ваксинирали срещу COVID-19.

Ключови думи:

Доналд Тръмп, ваксина

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?