facebook
twitter

Горещи новини

Тръмп нападна криптовалутите, включително и тази на Фейсбук

Ако искат да станат банка, то трябва да си извадят такъв лиценз и да отговарят на всички банкови регулации, твърди той
1066
БГНЕС архив

Американският президент Доналд Тръмп изрази остри критики срещу криптовалутите, предава БГНЕС. Според него те нямат стойност и подпомагат незаконните дейности. Компаниите, които се занимават с тях, трябва да се регулират като банки, казва още Тръмп в своя профил в Twitter.

"Не съм фен на Bitcoin и другите криптовалути, които не са пари и чиято стойност е базирана на празен въздух. Нерегулираните криптоактиви могат да подпомагат незаконно поведение, включително търговия с наркотици и други дейности", обяви американският президент.

Той се обяви и срещу криптовалутата на Facebook. "По подобен начин, "виртуалната валута" Libra на Facebook има много малка надеждност и устойчивост. Ако Facebook и други компании искат да станат банка, то трябва да си извадят такъв лиценз и да отговарят на всички банкови регулации, точно както е за останалите банки, както национални, така и международни. Имаме само една истинска валута в САЩ и тя е по-силна от всякога, надеждна е и може да се разчита на нея. Тя е най-доминиращата валута в света и винати ще бъде така. Нарича се Американски долар!", пише Тръмп.

Думите на американския президент веднага се отразили на цените на криптовалутите, които се понижили. Facebook все още не е коментирала изказването на Тръмп.

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ загърбиха сближаването с Куба

20.09.2019

586 3
Тръмп остави автограф на границата с Мексико

19.09.2019

345 2
Путин дразни САЩ и предлага руски ракети на Рияд

18.09.2019

1401 3

Коментари

ЗИП
снимка на ЗИП

Тръмп съвсем се оплете. Кругом одни враги.....

 

:)

anton

А недей да си толкова сигурен. :)

MAPOH

Тръмп 👍

ак1

  """ Компаниите, които се занимават с тях, трябва да се регулират като банки"""

   Тоя още си живее в 20 ти век - няма компании в тая игра / с малки изключения  като примерно монетата рипъл , и тая на сурат тефтеря /

anton

Според мен ти живееш в 19-ия.

 

Доналд Тръмп 👍

 

 

 

 

Allanon

Вие тръмпистите по принцип сте си на друга планета и в друга галактика ениуей.....

ЗИП
снимка на ЗИП

Oранжевия да хване една дървена обувка и да тръгне да троши компютрите на технологичните компании...

 

:)

 

Лудитска история....

 

:))

Wolf ACE

Да оставим настрана желанието винаги всички да минават през банките и да ги стрижат, ама то "великият американски долар" отдавна е заприличал на крипто... зад него седи само мастилото и хартията на банкнотата като обезпечение...😁.

Така, че Тръмпи просто псува пряката конкуренция...

 

anton

"...зад него седи само мастилото и хартията на банкнотата като обезпечение..."

 

Абсолютно си прав, но...на подобни заявления известни американски финансисти отговарят: "Пари" е това, което хората са съгласни, приемат, че е "пари".

 

Но хората приемат и криптовалутата за "пари". Да, ама не - Фейсбук не е банка, да се лицензират за банка. Но лиценз на Фейсбук за банка не може да бъде даден - банките не работят с частни "пари"....

 

Абе тя става една ...

Ace_

зад него седи само мастилото и хартията на банкнотата като обезпечение...

 

Мастилото и хартията са само физическите средства, които осигуряват съществуването на банкнотата в реалния свят. Нейната стойност обаче е израз на ценността за ползващите я - докато има достатъчно субекти готови да ти дадат някаква стойност срещу тези хартийки. А властта има средствата да даде стойност. Ако властта почне да плаща на армия и полиция с клечки за зъби - ще отнеме точно няколко часа да започнем всички да се разплащаме с клечки за зъби.

бонго-бонго

Криптовалутите са доказателството за лудостта на онова, което наричаме "финансов пазар".

Влез или се регистрирай за да коментираш

×