facebook
twitter

Горещи новини

Тръмп е замразил всички авоари на Венецуела в САЩ

1330
bnr.bg/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп нареди замразяване на всички авоари в САЩ на венецуелското правителство. Това става ясно от писмо, изпратено от Белия дом на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, предаде Франс прес, цитирана от "Новини.бг".

Като мотив за мярката Тръмп изтъква "продължаващата узурпация на властта от нелегитимния режим на Николас Мадуро".

Въпреки че указът, влизащ в сила незабавно, не представлява пълно ембарго, той е най-драстичното действие на САЩ за отстраняване на Мадуро от власт, откакто правителството на Тръмп призна опозиционния лидер Хуан Гуайдо за пълноправен лидер на Венецуела през януари. Така Венецуела е поставена на едно равнище със страни като Куба, Сирия, Иран и Северна Корея, които също са обект на тежки американски санкции, отбеляза Асошиейтед прес.

Предишни санкции бяха насочени срещу петролната индустрия на южноамериканската държава, която е източник на почти всички приходи от износ.

Американски граждани и компании няма да имат право да извършват трансакции с правителството на Мадуро и със свързани лица. Ще се правят изключения само за доставките на храна, медикаменти и дрехи. Не изглежда да са засегнати трансакциите с частния сектор във Венецуела.

35

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ правят коалиция срещу завършването на "Северен поток" 2

22.09.2020

3109 33
Китай показа нагледно как ще унищожи US-база в Гуам

21.09.2020

6201 85
Двама убити и 14 ранени при стрелба на дворно парти в щата Ню Йорк

19.09.2020

1169 7

Коментари

Страници

ЗИП
снимка на ЗИП

Who cares кфо бил направил оранжевия палячо....

 

:)

 

Венецуела е вече собственост на Русия и Китай. Другото са безмислени телодвижения.

 

:))

 

 

paragraph39

/:/ Въпреки че указът, влизащ в сила незабавно, не представлява пълно ембарго, той е най-драстичното действие на САЩ за отстраняване на Мадуро от власт, откакто правителството на Тръмп призна опозиционния лидер Хуан Гуайдо за пълноправен лидер на Венецуела през януари.

........................................................................................................................

Първо,, някой може ли да обясни, с думи прости, какво значи/означава/ "лидер" в този случай- че и пълноправен, при това?!

Второ, по Конституция, председятелят на парламента на Венецуела може да изпълнява временно длъжността "президент" на страната, но за срок НЕ по-дълъг от 3/три/ месеца! А Хуан Гуайдо се САМОобяви за и.д. президент през м. януари- т.е., вече повече от 3/три/ месеца Гуайдо НЕ е дори и самообявил се и.д. президент на Венецуела!

Трето, президентът Мадуро си е жив и здрав, НЕ е подавал оставка и НЕ е импийчмънтен от Конституционен съд- т.е., той е законен президент на Венецуела! Впрочем, кой е вицепрезидент на Гуайдо сега и защо е той, ако има такъв?! А?!

Четвърто, Венецуела си има и вицепрезидент/Далия Родригес/, който, по Конституция, автоматично влиза в ролята на президент- до изтичане на президентския мандат/ така е и в САЩ, нали!/!

Пето, всякакви държавни икономически санкции и ембарга срещу държава-член на ООН, но БЕЗ решение на ООН, е държавен икономически ТЕРОРИЗЪМ!!!

ПФУ!

paragraph39

/:/ Така Венецуела е поставена на едно равнище със страни като Куба, Сирия, Иран и Северна Корея,

........................................................................................................................

Кое, КАКВО е общото между Венецуела, Куба, Сирия, Иран, Северна Корея?! А към тях трябва да се прибавят и жертвите на икономическа и/или военна Агресия от страна на САЩ, НАТО и сие: Ирак и Либия, а преди това и Югославия и бившите социалистически държави от Източна Европа, както и в някогашните африкански, латиноамерикански и азиатски СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ държави!

Общото е: държавен монопол върху природните ресурси на страната и търговията с тях!!! Такива държави санкционират и ембаргират САЩ и "пуделите" им- защото пречат на ЧАСТНИЯ Капитал, на частните сащски и международни ЧАСТНИ корпорации, да извличат лесни, бързи и големи печалби от "бизнес" с чужди природни ресурси! И, разбира се, управляващите в частнокапиталистическите държави обслужват- дори и с цеината на кръв, разруха и войни!- интересите на ЧАСТНИЯ сащски и интернационален Капитал! Тъй, де, Демокрация Е, БЕ!

Доси

Като мотив за мярката Тръмп изтъква "продължаващата узурпация на властта от нелегитимния режим на Николас Мадуро".

 

Е няма такава наглост като англосаксонската! Наиситна са "изключителни" или поне по този показател нямат равни. 

Сгугню
снимка на Сгугню

Е няма такава наглост като англосаксонската! Наиситна са "изключителни" или поне по този показател нямат равни. 

От години управлаващия режим във Венесуела демонстрира всячески крайно негативно отношение към САЩ. (е, без при това да допуска намаляване износа на нефт в тази посока - парите не миришат).

Какво учудващо има, че САЩ също отвръщат с негативно отношение?

А?

Другарю?

Хумангоид

"Не изглежда да са засегнати транзакциите с частния сектор във Венецуела". ?

маркос

 

 

 

                         

Какво учудващо има, че САЩ също отвръщат с негативно отношение?

А?

Другарю?

 

                                         Каквото щат отношение да имат но защо им вземат парите ? И моето отношение към теб е подобно но не съм дошъл да ти бръкна в джоба . Впрочем , така откраднаха парите на Либия и Ирак , както и обраха до шушка иракските музеи. Другарю?

paragraph39

СГУГНЮ,

/:/ От години управлаващия режим във Венесуела демонстрира всячески крайно негативно отношение към САЩ. (е, без при това да допуска намаляване износа на нефт в тази посока - парите не миришат).

Какво учудващо има, че САЩ също отвръщат с негативно отношение?

.........................................................................................................................

Запор на банкови сметки и налагане на икономически санкции не е просто "негативно отношение", а е икономически ТЕРОР- който няма нищо "реципрочно" с негативното отношение на Венецуела към САЩ/ а НЕ към Гражданите на САЩ!/!

Отделно, че този икономически Терор НЕ удря по джоба и стандарта на живот на управляващите, а удря Народа- като целта е предизвикване на социално напрежение и Гражданска война!!!  А който провокира и предизвиква война в друга държава, е военнопрестъпник-Подбудител! ТЧК

Сгугню
снимка на Сгугню

Каквото щат отношение да имат но защо им вземат парите ? 

Не им ги вземат, другарю!

Недейте с тез плитки манипулации.

Замразяване не значи вземане.

По интерес е друг въпрос - защо, след като венецуелските управляващи от години демонизират САЩ, държат авоари под щатско разпореждане, та сега същите могат да им бъдат замразени!

М?

Другарю?

Дагоев

ДА, замръзяване не значи вземане. Значи директна кражба. Затова вече бягат от долара някои страни, вече доста много. сащ от световен жандарм, каквито не искат да са? Се превърнаха в световен терорист антидругарю. сащ изписвам с малки букви поради огромното ми неуважение.

аиг3

Само дето Венецуела не е избягала от долара. САЩ плащат венецуелския петрол в долари. Венецуела не е поискала разплащане в рубли или юани. Защото тоалетната хартия, електроуредите, оборудването за колапсиращата енергийна система и нефтодобива все са  в долари. Също така, едва ли Мадурко е платил в рубли в супер скъпия истанбулски ресторант, в който го снимаха. Тук една вметка. При целия вой как кризата във Венецуела била заради някакви американски санкции, как пък Тръмп не е забранил покупката на венецуелски петрол ( на практика единственият източник на доходи за Венецуела) и поне до началото на годината САЩ бяха най-големият вносител на венецуелски петрол. 

Сгугню
снимка на Сгугню

Запор на банкови сметки и налагане на икономически санкции не е просто "негативно отношение", а е икономически ТЕРОР- който няма нищо "реципрочно" с негативното отношение на Венецуела към САЩ

САЩ имат такава възможност - използват я.

Венецуела я няма, съответно не може и да я използва.

Или ся кво - САЩ като са по-силни, да си вържат едната ръка зад гърба и така да излязат на ринга, тъй ли, другарю? Та да е честно! Да е реципрочно!

Ти, ако си 100кг бабанка и на улицата те заплюе в лицето некой 50 кг. мъник - и ти ли само ще го заплюеш в отговор, та да е реципрочно? Или ще му лепнеш един шамар, та друг път да не плюе хората?

Недей така.

циникхедонист
снимка на циникхедонист

Сгуг, и с Крим същата работа.

Русия има възможност - използва я.

 

☺️

маркос

 

 

 

 

                            По интерес е друг въпрос - защо, след като венецуелските управляващи от години демонизират САЩ, държат авоари под щатско разпореждане, та сега същите могат да им бъдат замразени!

 

                          Ми като е толкоз лош Мадуро що не му върнат авоарите за да не злепоставят добрите американски банки ? На твоят въпрос ти си си отговорил: ''Щото имат такава възможност '' и се възхищаваш на бандитският им стил . Реакция на слаб човек свикнал да подтичва след махленският бабаит и да му се възхищава .

dobadoba

Неслучайно тов. Путин обръща доларите в злато...

⚓️

маркос

 

 

 

                                        Сгугню, ти съвсем си изтрещял. Логиката ти е като на петгодишно дете.

 

                             Защото му се налага да защищава незащитими тези .

Гегата

Краварите са силни и демократични когато са срещу много по-слаби от тях, когато някой по-слаб но с шанс да ги шамари им се опъне - Иран, Корея, да не говорим за Китай и Русия - почва едно хленчене, едно виене за демокрация и равноправие, едни сълзи и сополи...

Сгугню
снимка на Сгугню

Ми като е толкоз лош Мадуро що не му върнат авоарите за да не злепоставят добрите американски банки ?

Ти осмисляш ли изявления като цитираното въобще?

Пък после обясняваш какви били реакциите на другите.

Апропо, парите не са на Мадуро. На Венецуела са. 

Има разлика.

И ще й бъдат размразени, когато Мадуро се разкара.

Сгугню
снимка на Сгугню

Краварите са силни и демократични когато са срещу много по-слаби от тях, когато някой по-слаб но с шанс да ги шамари им се опъне - Иран, Корея, да не говорим за Китай и Русия - почва едно хленчене, едно виене за демокрация и равноправие, едни сълзи и сополи...

Ъхъ.

Тъкмо така става.

Питай руските войници при Дейр-ез-Зор от 07.02.2018.

И иранските след неколкократните опити да атакуват Танф.

Лoвkия

.тоидИ

Това ще да е Идиот, написано наобратно.

Страхотен довод в спора с опонент, когато е налице импотентност в аргументацията...

Емил Станоев

"Замразил" трябва да се разбира Откраднал !1 А както знаем краварите това го умеят най-добре. Примери много ...Скоро може да очакваме и санкции на свободните страни към Сащ ! - а времето не работи за краварите и скоро ще го разберат.

Лoвkия

Тов.Мъдю, наследникът на тов.Уго, демонстрира същата гениалност като ментора си, държейки държавни авоари в банките на най-лютия си враг.

маркос

 

 

 

                  Страхотен довод в спора с опонент, когато е налице импотентност в аргументацията..

 

 

                     Импотентноста в аргументацията е основната ти слабост и зле скрит прийом. Какво да кажеш на аргумента '' Ми щото тъй'' ?

kaily
снимка на kaily

Те САЩ замразиха немското злато и не щат да го върнат на германците, та една Венецуела ли ще им се опре.

Стават все по-нагли.

аиг3
 • И забележете кога чак става това замразяване. Венецуела от години е в тотална криза, но съм убеден, че след няколко месеца времевото възприятие на агитката ще се изкриви и ще се твърди, че едва ли не САЩ преди 10 години са "откраднали" парите на Венецуела и за това нямат за тоалетна хартия.

   

  А иначе, прословутите санкции до този момент се състояха в замразяване на авоари на Мадуро и част от свързаните с него лица. Лични сметки. През 2017, когато вече държавата беше потънала Тръмп въведе забрана американски банки да сключват финансови споразумения с венецуелското правителство и държавната петролна компания. На практика това означаваше невъзможност за взимане на заеми, емитиране на дълг и като цяло по-затруднен достъп до финансиране в долари. Но това не би трябвало да е проблем. Нали имат досттъп до юани, рупии, тугрици, рубли. За какво им са долари.
  През това време САЩ купуваха тежък венецуелски петрол. Венецуела купуваше американски лек, за да разрежда своя. Рафинериите на сащианска територия собственост на Венецуале си работеха. 
  И чак в началото на 2019 се наложиха ограничения в търговията с петрол, които наистина са сериозни и касаят всички компании, които осъществяват такава с Венецуела. И вече най-накрая и замръзяване на венецуелски активи. 
  И забавното е колко трябва да си тъп, като шофьор на автобус, може би, за да държиш активи в САЩ след ескалирането на санкциите. А най-вероятно, проято е нямало как да  бъдат изтегление, защото са бизнес активи. Защото Венецуела иска да търгува със САЩ
   

Сгугню
снимка на Сгугню

Те САЩ замразиха немското злато и не щат да го върнат на германците

А може ли някакви детайли към тази зашеметяваща информация за поредното американско зверство и низост?

Линк, примерно.

geo_19

Какво се случи с немското злато?

 

https://chitanka.info/text/26475/16

аиг3

Aз ще дам линкове. Но те пък сочат нещо различно. Германия безпроблемно превозва към родината заявените количества злато. 
“The transfers are proceeding smoothly. We have succeeded in once again significantly increasing the transport volume compared with 2014,” Carl-Ludwig Thiele, member of the Executive Board of the Deutsche Bundesbank, said in a statement.

 Както се вижда, дори и в периода 2013/2014 Германия е прибрала част от златото си.

А ето и линкове: 

 • https://www.cnbc.com/2017/02/09/germany-brings-its-gold-stash-home-sooner-than-planned.html
 • https://www.mining.com/germany-brings-more-gold-back-home/6207/

  Разбира се, изявление на Дойче банк не може да се сравнява с информацийка пусната от Спутник.нюз, която разни кайлита повтарят без дори да знаят от къде идва 
Желязко Желев

         Трябва да си много умен за да можеш да сложиш печата си върху парче харти я и да можеш срещу хартията да купиш 

примерно ТЕЦ в България,а след 10г още един вече без да си мърдаш пръста.

         Трябв да си дваж по умен та да правиш всичко възможно да се лишиш от божествените си права.

          

ЗЛАТИЯ

Сгугньо , Ловкия, аиг3

?             ?            ?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш