Медия без
политическа реклама

Шествие на БСП за 1 май ще блокира движението в центъра на София

01 Май 2019
Архив/БГНЕС

Сериозни ограничения в движението в центъра на София ще има днес заради традиционното шествие на БСП по случай международния празник на труда.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул. „Оборище” между ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Васил Левски”; на пл. „Княз Александър І”; на пл. „Св. Александър Невски”; на моста пред Националния стадион „Васил Левски“. 

От 11.00 часа до приключване на мероприятието само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства, по бул. „Цар Освободител“ между ул. „Г.С. Раковски” и пл. „Независимост“; по ул. „Леге“ между ул. „Съборна“ и бул. „Цар Освободител“ и по бул. „Княз Ал. Дондуков“ от ул. „Веслец“ до бул. „Кн. Мария Луиза“. 

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища за горепосочените време и места.

За първи път опит за честване на 1 май у нас се прави през 1890 г. от Топографското дружество. През 1939 г. денят е обявен за официален празник, а от 1945 г. комунистическата власт започва да го отбелязва всяка година.

Ключови думи:

БСП, шествие, ден на труда

Още по темата