facebook
twitter

Горещи новини

Сделката за Брекзит не може да се гласува отново в парламента в Лондон

1388
ЕПА/БГНЕС
Джон Бъркоу

Правителството не може да внесе отново за гласуване в парламента сделката за Брекзит - това заяви председателят на институцията Джон Бъркоу пред депутатите, съобщи Си Ен Ен. Тази седмица премиерът Тереза Мей планираше да поиска депутатите да гласуват отново споразумението за напускане на ЕС, за да прецени колко дълго отлагане да поиска от останалите 27 държави. Миналата седмица в рамките на три дни парламентът отхвърли нейната сделка и варианта за Брекзит без сделка, но одобри предложението на Мей. Според него тази седмица споразумението за напускане ще се гласува отново и ако парламентът все пак го одобри, тя ще иска отлагане до 30 юни. Ако не - ще трябва да поиска по-дълъг срок, но и да даде достатъчно добра обосновка на колегите си от ЕС-27. Но Бъркоу, като председател на парламента, има право да определи кои внесени предложения ще се гласуват, и да отхвърли предложения, които вече са били гласувани. Позовавайки се на прецедентни случаи, започнали още през 1604 г., той припомни, че институцията не може да гласува два пъти едно и също предложение в рамките на сесията си.

"Моето заключение е следното: ако правителството иска да внесе ново предложение, което не е същото или по смисъл същото като отхвърленото от камарата на 12-ти март, това би било напълно допустимо. Но правителството не може да внесе в Камарата същото предложение или същото по смисъл предложение като това от миналата седмица, което бе отхвърлено със 149 гласа". Той обаче предупреди и че това не е последната му дума по въпроса.

24

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Брюксел предложил на Лондон да замрази Брекзит за 5 г.

19.07.2019

36
Цацаров и МВР искат по-тежки наказания за проповядване на фашизъм

18.07.2019

478 10
Депутатите избраха Галина Георгиева за нов член на СЕМ

17.07.2019

1173 8

Коментари

wreckage
снимка на wreckage

Беркоф разказа играта на Търиза.

 

He said the convention had been confirmed again many times, including in 1864, 1870, 1882, 1891 and 1912. “Indeed, Erskine May makes reference to no fewer than 12 such rulings up to the year 1920,” he said. “One of the reasons the rule has lasted so long is that it is a necessary rule to ensure the sensible use of the house’s time and the proper respect for the decisions it takes.

 

Decisions of the house matter. They have weight,” he said. “It is a necessary rule to ensure the sensible use of the house’s time and the proper respect for the decisions which it takes.

 

O'DAAH!

Казуса
снимка на Казуса

Нов опит на ингилизите да подлъжат ЕС да им клекне.

Обаче франсето Барние е джелезен. Ще им стиска тестикулите на наглите англо-сакси, докато не клекнат: или сделката на ЕС, или обратно на колене пред Брюксел.

Франсетата имат много да им връщата на неевропейските островитяни. 

wreckage
снимка на wreckage

Нов опит на ингилизите да подлъжат ЕС да им клекне.

тц, тва няма нищо опщо нито с ингилизите(които и да са те), нито с ЕС. Стаа дума за одношенията законодател/изпълнителна власт.

urupuchi
Казуса
снимка на Казуса

тц, тва няма нищо опщо нито с ингилизите(които и да са те), нито с ЕС. Стаа дума за одношенията законодател/изпълнителна власт.

 

Става въпрос за чалгарски водевил и цирково изпълнение, за да отстъпят европейците пред капризите на неевропейците ингилизи.

Бактън! И без това тези самоуверени и презиращи ни индивиди отвъд западните брегове на Европа си изпросиха сума ти и изключения от общите норми и правила на ЕС. Време е да изритаме като мръсни котета тия неевропейци. Да си се сближават с отвъдокеанските си дружки. Нам не са ни нужни троянски коне в нашия общ еворпейски дом.

wreckage
снимка на wreckage

тц.

Стаа въпрос, че парламентът не може да си губи времето да гласува трети път нещо, което вече два пъти е одхвърлил, и то с огромно мнозинство.

 

Извинявай, че не съм съпричастен към емоциите, които клокочат въф вътрешността ти кат некъф гейзер, но треа да се придържаме към обективните факти на терена.

цуцурко-нов

Естествено. На никои от тия не им пука, щото заплатите им са добри, че и бюджетно гарантирани. Могат да разиграват водевили до безкрай. В случая Берков е абсолютно прав, но надали едното чисто име го кара да се рови в законодателството векове назад. Има ли план?

 

 

Казуса
снимка на Казуса

Стаа въпрос, че парламентът не може да си губи времето да гласува трети път нещо, което вече два пъти е одхвърлил, и то с огромно мнозинство.

 

Значи по принцип глухарката най-вече се впечатлява от перченето на глухаря. Ма това не означава, че страничният наблюдател следва да се впечатли хормонално от някакви птичи телодвижения.

Тука нещата са прости и елементарни: Тоя там Бъркоу си играе раздадената му роля. Идеята гласи: "виждате ли, другари европейци, не можем пак да гласуваме това споразумение. Дайте фандък на Мей, за да можем да се разберем".

Пък кви общини били долната палата, пък кви пичове били тия от горната и колко много неща не щат ингилизите, всичко това е едно чалга-шоу за баламурници.

Целият този водевил е едно пошло представление в долнопробен бар в най-добрите традиции на британските измамници. Но аз силно се надявам, че Барние няма да се впечатли от британските телодвижения. На Мей и Со. им липсва класата на Бени Хил и Роуън Аткинсън. Тия са по-зле и от укранските политици.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Ся, това, което вика Бъркоффф, е логично. 

Обаче днес сме 18 и до 29 остават 11 дни. 

Как ще я коландрят оттук насетне? 😮

Meto_ot_Interneto

Тоя тарикат залага на мошениците. които мразят демокрацията и искат ОК да остане в ЕС. Защо не приложи това правило след първото гласуване?
Разбира се. ако Камарата на общините гласува отпадането на тоя прецедент, тогава Териза пак ще може да поиска трети оът - майка и баща.

wreckage
снимка на wreckage

Беркоф префърля топката, където ѝ е мястото - ф полето на Търиза. Ако тя има зор да пробута същото нещо трети, евентуално четвърти път, разчитайки ултрабрекзитджиите да го поткрепят, треа

 

1. да отиде при Бети и то челобитно.

2. Да я помоли да прекрати сесията на парламента. Щото тва не е разпускане, никой не може да разпусне парламента.

3. Бети да се съгласи. Което не е ноо лесно предвит политическия характер на темата, която фкарва деполитизирания по дефолт монарх ф ноо деликатно положение.

4. Ако Бети се съгласи, същата ще прекъсне сесията и слет ден-два ще я поднови.

5. Което ще даде възможност на Търиза да пробута на парламента същата тесла фсе ено ѝ е за пръф път.

Meto_ot_Interneto

Може и без горната сложна процедура, ако депутатите гласуват да отпадне прецедентното правило. А берков е мошеник.

wreckage
снимка на wreckage

няма да гласуват да одпадне.  Ще гласуват да остане, и то с огромно мнозинство. Затва и никой няма да го подложи на гласуване.

цуцурко-нов

Фък хис сорд, дет викат англите. 

 

Щом и Бетина ще се намеси с догановски номера, тия бая са я окъсали, завалиите 

 

sneaky_humanoid

Бъркоу

Бъркоффф

Беркоф

берков

 

https://www.youtube.com/watch?v=zDpQ3ez9P-I

 

😁

цуцурко-нов

Английския аз лично го владея до степен да си говоря както искам. Даже познавам една госпожа Fran Wazow. Нещо против?

Хр_Атанасов_2

Бъркоу...

 

И е пич отвсякъде... ;-)

https://www.google.com/search?q=bercow+and+wife&cl...

 

wreckage
снимка на wreckage

Беркоф е или влашки, или български евреин. Уикито не е единодушно.

Същото е положението и с известния актьор и режисьор Стивън Беркоф.

sneaky_humanoid

Английския аз лично го владея до степен да си говоря както искам. Даже познавам една госпожа Fran Wazow. Нещо против?

Точно па теб не съм те цитирал. 😁

sneaky_humanoid

А, цитирал съм те. Извинявай! Нищо против 😁

цуцурко-нов

Си. Си. Кеч ✌️👄😍

цуцурко-нов

И имах кръш върху една Jenny Curnow  💁

wreckage
снимка на wreckage

if anyone has issues with my command of the Enlish lingo, I'd be happy to direct him or her to the precise location where the said he or she can start his or her preparations to fuck off in orderly fashion.

protor

Брекзитът трябваше да е толкова отблъскващ и абсурден, че на никого да не му минава през ума да го повтаря. Идеално се получава.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×