facebook
twitter

Горещи новини

САЩ изключват 437 китайски продукти от 25%-ните мита

744
ЕПА/БГНЕС

Съединените щати решиха да предоставят временно освобождаване от митнически тарифи за 437 китайски продукта, съобщи в петък бизнес телевизия CNBC, позовавайки се на три документа, които трябва да бъдат публикувани по-късно през деня от Службата на търговския представител на САЩ (USTR), предаде БНР.

Продуктите, които ще бъдат изключени от 25 процентните мита, включват внасяни от Китай стоки като светлинни украси за коледни елхи, пластмасови сламки, филтри за кафе, каишки за кучета, скейтбордове и може би от най-голяма важност -  печатни платки за технологичната индустрия.

Те са част от китайските стоки на стойност 250 млрд. долара, за които САЩ въведе през миналата години мита от 25%. Не беше ясно веднага колко голяма част от общите тарифи се покрива от изключенията.

Изключенията произтичат от над 1100 искания за подобни изключвания, отправени от редица компании и други организации в Съединените щати. На този етап не е ясно каква част от всичките обмитявани китайски стоки ще подлежат на изключения.

Седмица по-рано китайското министерство на финансите също обяви, че ще освободи 16 американски продуктови линии от по-високите тарифи, определени от Пекин. Впоследствие американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще забави повишаването на митата на китайски стоки на стойност 250 млрд. долара с две седмици, или до 15-и октомври.

Всички тези решения идват на фона на стартиращите по-късно в петък преговори на ниво заместник между делегации на САЩ и Китай. В четвъртък 30-членна китайска делегация пристигна във Вашингтон за срещи с официални лица от Службата на търговския представител на САЩ.

Ключови думи:

САЩ, Китай, мита, стоки, търговия
Все още няма коментари

Още

САЩ: Дадохме оръжие на Украйна, за да може да се сражава с руснаците

11.11.2019

679 9
Турция вече екстрадира заловени джихадисти към САЩ и Германия

12.11.2019

79
Гърция отваря пътя на Китай към ЕС

12.11.2019

102

Влез или се регистрирай за да коментираш

×