facebook
twitter

Горещи новини

Путин: Разследването за MH17 не доказа вина на Русия

ЕС удължи с още една година санкциите срещу Москва заради Крим и кризата в Източна Украйна
13607
ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че международната общност не е предоставила никакви доказателства, че Москва стои зад свалянето на полет MH17 на „Малайзия Еърлайнс“, в който загинаха 298 души, предаде РИА Новости. "Това, което беше изтъкнато като доказателство за вината на Русия, абсолютно не ни подхожда. Смятаме, че това не са доказателства", каза Путин пред репортери след края на "Пряката линия". В сряда международните следователи повдигнаха обвинения срещу трима руснаци и украинец за свалянето на самолета в Източна Украйна през 2014 г.

Мощна хакерска атака беляза тазгодишната 17-та поредна "Пряка линия" с руския президент Владимир Путин. За кратко тя блокира директните линии по интернет, предаде Нова тв. В отговор на над 1 милион въпроси на граждани, държавният глава призна, че заплатите в страната намаляват. Той заяви, че тенденцията е към края си, а правителството готви програма за по-висок жизнен стандарт. Лошото здравеопазване и сметосъбирането бяха проблемите, които вълнуват най-голяма част от руснаците. Случаят с разследващия журналист, арестуван по обвинение за притежание на наркотици също беше тема на въпросите на гражданите. Путин нарече новия президент на Украйна "талантлив".

По-рано Путин коментира, че няма да има кардинални промени в отношението на Запада към Русия, дори Москва да направи отстъпки и да се съгласи да изпълни всички искания на опонентите си, заяви руският президент Владимир Путин по време на годишната си Пряка линия, предава ТАСС. „Дори да се предадем изцяло и да плюем на националните си фундаментални интереси, ще има ли някакви промени? Може и да има някакви външни сигнали, но кардинално нищо няма да се промени“, подчерта Путин.

Русия е загубила $50 милиарда в периода на рестрикциите от страна на Запада от 2014 година, а Европейският съюз е загубил $240 млрд., заяви руският президент. „Според данни от експертите, в резултат от тези рестрикции, ограничения, Русия за годините от 2014 година е недополучила някъде около $50 милиарда, а Европейският съюз е загубил $240 млрд., САЩ – $17 млрд., но ние нямаме голям стокооборот с тях, Япония - $27 млрд. Всичко това се отразява на работните места в тези страни“, заяви той. Обемът на програмата за заместване на вноса във връзка с рестрикциите на запада е около 667 млрд рубли (около 100 млрд. евро), заяви президентът на Русия.  „Имаме програма за т.нар. заместване на вноса – 667 млрд. рубли. Това ни принуди да развиваме даже такива направления, в които по-рано нямахме компетенции“, обясни Путин, като добави, че държавата и медиите трябва да оказват подкрепа на развитието на местните производители.

Атаката на САЩ срещу корпорацията Хуавей цели сдържането на развитието на Китай като конкурент на Америка, заяви Владимир Путин. „Атаката срещу Хуавей – откъде се появи и какъв е смисълът й? Смисълът е само един – сдържане на развитието на Китай, който стана глобален конкурент на друга глобална държава – САЩ“, заяви Путин. В средата на май Министерството на търговията на САЩ включи в черния списък Хуавей, което блокира пътя за компанията да купува компоненти и технологии от американски производители. Хуавей също е в списъка на компаниите, на които е забранено да извършват бизнес с американски фирми без съответния лиценз.

Корпорацията Гугъл вече прекрати сътрудничеството с Хуавей в области, които изискват прехвърляне на оборудване, софтуер и технически услуги, с изключение на тези, които са публично достъпни при отворен лиценз. По-специално, американската компания е лишила Хуавей от достъп до актуализации на Android OS, с които са оборудвани смартфоните на китайската компания. По-късно Министерството на търговията на САЩ позволи на Хуавей да предостави временни общи разрешения до 19 август, което ще подкрепи съществуващите комуникационни мрежи и ще предостави софтуерни актуализации на съществуващи клиенти.

Европейският съюз официално удължи с една година санкциите срещу Крим и Севастопол в рамките на политиката на непризнаване на обединението на полуострова с Русия. Това се посочва в изявление на Съвета на ЕС в четвъртък в Брюксел, цитирано от TACC. На 12 юни Комитетът на постоянните представители на ЕС одобри без обсъждане решение за удължаване на санкциите срещу Крим за 12 месеца. Не е имало и обсъждане на тази тема в Съвета на ЕС, а решението за удължаване на санкциите беше автоматично одобрено чрез „писмена процедура“, т.е. без открито гласуване. ЕС наложи санкции срещу Русия във връзка със събитията в Украйна през 2014 г. Политиката на ЕС за санкции включва три независими пътя: визови ограничения срещу руски граждани, икономически секторни санкции срещу редица руски държавни компании в петролния, отбранителния и финансовия сектор, както и ограничителни мерки срещу Крим. Първите две наказателни единици се удължават на всеки шест месеца, а мерките срещу забраната срещу Крим - веднъж годишно.

Санкциите срещу Крим включват забрана за внос в ЕС на всякакви кримски стоки, всякакви европейски инвестиции в Крим, включително придобиването на недвижими имоти там, финансирането на бизнеса, предоставянето на услуги, например в туризма. На европейските кораби е забранено да влизат в кримските пристанища, а на самолетите е забранено да кацат на летищата на Крим, освен при извънредни ситуации. В Крим се забранява износът на стоки и технологии в областта на транспорта, телекомуникациите, енергетиката, добива и рафинирането на петрол, добива на природни ресурси, забранява се предоставянето на всякакви технически услуги на дружества, работещи в тези сектори.

271

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Бензиностанции с нелегално гориво ще бъдат запечатвани за 2 г.

16.01.2020

832 3
Президентът ще предложи промени в конституцията

11.12.2019

Обновена

1717 20
Тръмп заплаши и Ирак със санкции

06.01.2020

2615 23

Коментари

Страници

ЗИП
снимка на ЗИП

Най-сетне  Путин почна да вдява, че Запада искрено мрази Русия и, че единствения път на Кремъл е да бъде "младши партньор" на Китай !

 

Откога ги говоря аз тези работи, но едва сега Путин почва да ги осмисля. Няма лошо, по-добре късно отколкото никога....

 

:)

Стоф

 Международните отношения не се основават на любов и омраза, а на спазване на международните споразумения. 

Sine_metu

ЗИП- е! Четеш ги тия неща. Поясни, моля, какъв е тоя съд в Холандия?

Полетът, екипажът и самолетът са на Малайзия, направен е в САЩ, свален е над Украйна от оръжейна система, произведена в Русия.

Откъде накъде разследва и съди Холандия?

ablepsia

Путин: отношението на Запада към Русия няма да се промени

 

 

Отношение запада к России вряд ли кардинально изменится в будущем,

 

Президент привел в пример противодействие со стороны США Китаю, который "не имеет отношения к Крыму и Донбассу". "Это те же санкции", 

 

ЗТБХЦ

Имаме програма за т.нар. заместване на вноса – 667 млрд. рубли. Това ни принуди да развиваме даже такива направления, в които по-рано нямахме компетенции“, обясни Путин

 

Програма имате, само дето резултати нямате.

 

Нито в импортозамещението, нито още по-малко в импортопережението.

 

Абсолютна некадърност и безпомощност във всичко.?

ЗТБХЦ

Атаката срещу Хуайвей

 

Кой е този Хуайвей?

ЗТБХЦ

Президент РФ согласился с тем, что жить россиянам стало тяжелее, и напомнил, что страна в последние годы столкнулась с «несколькими шоками», и речь здесь не о западных санкциях. Проблемы начались на рынках товаров, которые традиционно экспортирует Россия: нефть и другие, в результате просели доходы граждан. «Поэтому и произошел такой малоприятный элемент в экономике. Реальные доходы граждан сокращались в течение нескольких лет. Сейчас постепенно доходы начали восстанавливаться», — сказал Путин.

 

 

И що пак разчитате на традиционните пера в износа, нали имате програма за нови продукти?

Туткалчев
снимка на Туткалчев

И що да не разчитат на традиционните пера? 

ЗТБХЦ

Щото сигурно не искат да станат втора Венесуела.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Венецуела ти е ясна мъгла. 

seyko

Няма ясна мъгла, а този който пише за Венецуела по-добре да чете повече.

mitkomm

А знаеш ли кой докара Венецуела до това положение?Да ти помогна- не е Мадуро!

Стоф

Умственият потенциал на населението, преди всичко. 

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Обемът на програмата за заместване на вноса във връзка с рестрикциите на запада е около 667 млрд рубли (около 100 млрд. евро), заяви президентът на Русия. 

 

667 млрд. рубли са приблизително 10, а не 100 млрд. евро.

Подозирам, че това не го е казал Путин, а някой редактор от новото поколение смартфонкьовци. 

Да не говорим, че подобни редакторски вметки задължително трябва да се отбелязват. 

nevrokop

За 5 години санкции Русия загубила 50 милЯрда,ЕС-240 милЯрда...Дръжте така още 5 години и ЕС хептен ще каталяса...Пък Китай бая ляб има да руча,докато стане глобален конкурент на САЩ.

ЗТБХЦ

Что касается заработных плат, рост есть, и в номинальном, и в реальном выражении…. Но есть большая разница и по отраслям, и по регионам». По словам президента, с 2013 года номинальная зарплата выросла с 33 тысяч до 45 тысяч. Он оговорился, что это только средние цифры. Разница по отраслям и регионам остается большой.

 

 

Демек, заплатите растат, но ако вие не получавате такава заплата, не съм виновен аз. ?

ЗИП
снимка на ЗИП

Похвално е, че Путин признава, че единствения  реален конкурент на САЩ е Китай !

 

Както винаги съм казвал , бъдещата роля на Русия ще се заключава в това да бъде "преторианската гврадия" на новата свръхдържава - Поднебесната Империя.

 

Първия етап на "оздравяването" е в това да осъзнаеш болестта си или реалността в която се намираш !

 

Мисля, че Русия все повече оздравява и почва трезво да осъзнава новата глобална реалност в която ще има две глобални държави и техните съюзници и марионетки.

 

За Русия е много важно да получи "статут" на специален съюзник на Китай ! Това е ролята, която да кажем изпълнява Великобритания спрямо САЩ.

Гласът

За Русия е много важно да получи "статут" на специален съюзник на Китай ! 

Т.е. статут на първи пудел на Китай...

ЗТБХЦ

По официальным статистическим данным, за чертой бедности находятся 19,3 млн человек (13,2% населения страны). За два последних года число граждан, планирующих свое будущее на ближайшие пять-шесть лет, сократилось с 17 до 11%. Свыше 60% россиян стыдятся вечной бедности в России.

 

В апреле премьер-министр Дмитрий Медведев признал, что жизнь в России «далека от идеала, многим людям трудно, а некоторые просто выживают».

 

 

Реалните резултати.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Най-сетне  Путин почна да вдява, че Запада искрено мрази Русия и, че единствения път на Кремъл е да бъде "младши партньор" на Китай !

Откога ги говоря аз тези работи, но едва сега Путин почва да ги осмисля.

 

Тралала, тралала, къщичка на колела. 

Щом запееш песен, тръгва с ход чудесен.

През поля и планини чудна къщичка върви!

Звън®
снимка на Звън®

Тралала, тралала, къщичка на колела. 

Щом запееш песен, тръгва с ход чудесен.

През поля и планини чудна къщичка върви!

 

Този рефрен го помня от детските си години. Бе част от музикалното оформление на пиеската "Къщичка на колела" от "Радиотеатър за младия слушател".

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Той и ЗИП е от същия радиотеатър. 

Invisible

   Интересно, защо ЗИП-а толкова мрази руснаците, та вече ги е спазарил за роби на китайците!

   Пожелавам му няколко месеца да работи в китайска фирма.

Yankov

Мрази - дръжки. Цялото му творчество е пунтамара. Да дразни и да се прави на интересен. Пенсионер или инвалид прикован на инвалиден стол. Целият му живот е в нета и по форумите. Трябва да се проявява разбиране и снизхождение.

ЗТБХЦ

На низкую зарплату ему пожаловался пожарный из Калининградской области, сообщивший о зарплате 10 тыс. руб. Путин отметил, что такие случаи должны быть расследованы.

«Мы довели минимальный размер оплаты труда (МРОТ) до прожиточного минимума. Это 11 280 руб.», — заявил он, добавив, что работодатель не имеет право платить зарплату ниже указанной суммы.

Глава государства отметил, что в целом в стране наблюдается рост зарплат в номинальном и в реальном выражении. Так, в 2017 году средняя номинальная зарплата составила 33,2 тыс. руб., спустя два года — уже 44 тыс. руб.

Путин призвал россиян «не сердиться на него» за то, что они не получают такие заработные платы, поскольку он говорит о средних цифрах.

Ранее российский лидер признал, что жить в России «стало тяжелее». Решить данную проблему, по его словам, можно с помощью роста эффективности труда.

https://www.rbc.ru/rbcfreenews/5d0b59c69a794725db2...

 

 

Западът претърпял огромни загуби, пък животът станал по-тежък в Русия.?

 

ЗИП
снимка на ЗИП

За света, като цяло е изключително прекрасно, че веднъж завинаги Русия и Европа се разделиха !

 

Откога говоря, че те нямат никакви общи ценности и, че високата руска култура е просто един тънък слой докато "истинската народната Русия" разбира се, че е по-близка до Изтока !

 

Сега тов. Путин щом е казал "А" следва да каже и "Б". 

 

А това означава да продължи войната в Украйна.

 

Щом така и така нищо няма да се промени тогава отпада и мотива да се търси компромис !

Гласът

Откога говоря, че те нямат никакви общи ценности и, че високата руска култура е просто един тънък слой докато "истинската народната Русия" разбира се, че е по-близка до Изтока !

Интересно къде това поставя българите, които искат България да бъде с Русия. Колко ли българи се чувстват азиатци (татари, по Мак.)? 

ЗТБХЦ

Путин: уже 65 регионов с негативной демографией.

 

Още реални резултати.

ЗТБХЦ

В ступор ли изпадна??

ЗИП
снимка на ЗИП

Who cares за некфа демография ?

 

:)

 

Китай е 1,5 милиарда, има и Средна Азия и Кавказ.

 

Дайте да си говорим истината "право куме та в очи".

 

Не е това силата на "белия човек". Той просто е обречен на изчезване. Неговия дял в световното население ще спадне дори под 5 % в бъдеше....

 

:)

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×