facebook
twitter

Горещи новини

Портних намери виновника за новото свлачище - незаконна къща

Ромската постройка щяла да бъде незабавно премахната, въпреки че казусът виси в съда
3603

Незаконна къща, разположена до ръба на ската, се оказа виновна за свличането на земна маса днес върху локално платно на новия варненски булевард "Васил Левски". Преди около час кметът на града Иван Портних се появи на мястото на инцидента в ромската махала Максуда и обяви, че постройката ще бъде незабавно премахната. В същото време той призна, че съдебната процедура за събарянето не е финализирана. "Не може стотици хиляди да сме заложници на едно такова безумие. Влизаме и събаряме незабавно", рече той.

От разясненията му стана ясно, че през март 2018 г. са започнали процедурите по събаряне, но на 21 май т.г ВАС е отменил заповедта за предварително изпълнение. Поради тази причина къщата не била премахната. В нея живеели четирима души, на които общината ще осигури подслон.

В изявлението си до срутения скат Портних бе доста остър спрямо ромите. След като съобщи, че ще бъдат махнати общо 15 постройки, той добави: „Досега сме премахнали 200 незаконни къщи в Максуда. При строителството на булевард „Васил Левски” изнесохме десетки хиляди тонове боклук и след месец направиха същата кочина. Ще направим ограда, за да не се вижда това чудо и да не си хвърлят боклуците. Като се премахнат незаконните къщи, ще се намали натискът върху ската”.

Кметът коментира и честите произшествия по трасето. „При такъв мащабен проект е нормално да се появяват подобни дефекти. Те обаче незабавно се отстраняват за сметка на фирмата изпълнител. Няма да им приключим документацията, докато не видим, че всички детайли са завършени”, заяви той. От 5 до 8 години била гаранцията на различните елементи от строителството.

18

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

“Мерките” в разгара на лятото не спират касапницата по пътищата край морето

13.08.2019

Николай Иванов

1103 6
Тръстикова лодка скоро ще отплава от Белослав за Крит

12.08.2019

1089 15
Командоси шокират летовници на плаж във Варна (видео)

11.08.2019

3816 33

Коментари

Sapienti_sat

Не може стотици хиляди да сме заложници на едно такова безумие.

 

Е, извинявай портной, аз разреших, не догледах, не дооцених... 😰

Диагностик

Събаряйте, изборите чукат.

Sine_metu

На кухо

fierсe
снимка на fierсe

и като как досега нямаше там свлачище, тая къща вчера ли я построиха?!?

Wolf ACE

Ей го и тоя натегач - тъп, та вдлъбнат! Ама с много важно качество - лиже перфектно четирибуквия!

Evasion

Не може стотици хиляди да сме заложници на едно такова безумие. Влизаме и събаряме незабавно

Милиони сме заложници на безумието герб, но защо не влизаме и не събаряме незабавно?!? 

kaltinkov

Портних да внимава с отрите изказвания относно ромеите, щото кой ше гласува инак... най-добре да си наляга парцалите и това е 💩

Stern

Пак заваля във Варна. Да не се окаже, че утре локалното минава през хола на тази къща?

Апропо, като ще вдига ограда, нека първо е покрай пасарелката в Максуда, че мангалчетата вече си имат ново занимание - уцели минаващия отдолу автомобил.

пенка пенева

"ВЪВ ВАРНА В МОМЕНТА (23.05.2019.-17,24 ЧАСА) ПАК ИМА ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ(вън вали слаб дъждец). Очаквайте  провокации от недобросъвестни опозиционери-комуняги!

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

и като как досега нямаше там свлачище, тая къща вчера ли я построиха?!?

 

Не са я видяли бе, Фиърце. Както не видяха стадиона.😃

 

ПП - В съседната тема има видео, на което чудесно се вижда, че за никакво свлачище не може и дума да става. Сринал се е неукрепен нов насип. Теренът е изрязан вертикално до самата къща и вместо да е укрепен с подпорна стена, са го маскирали с насип пръст (при това чернозем!) , шкарпирали са под над 45 градуса и този насип също с нищо не е укрепен!

https://www.facebook.com/watch/?v=556203371570539

мимето71

Ако в неделя изгубят изборите Портних ще е виновен.Как може няколко дена преди изборите да отблъсква най-верния електорат на Герб,циганите?

Нафарфор

Тая виновна къща са я вдигнали за има няма седмица и половина, точно преди изборите за да се срути земята в четвъртък. Прав беше Бойко, пак са го поръчали!!! 

Тринити

Портних намери виновника за новото свлачище - незаконна къща

Е,хайде сега!Чак пък и незаконна!Бива ли таквиз срамни слова да глаголят устата Портнихови!Като чуе тъз скверна дума,електоратът одма ся догажда за една друга незаконна постройка.Но не в Одесосъ,а у Софийското рАвно пОле!В едно малко градче,гдето един добър,умен,плеш....,опс,красив и 'ногу готин чиляк, така да се каже е "прехвърлил керемидите" на брат'чед си и си е построил к'вот' си иска!Ъфкорс,без да пита никой.Щото речено е:"Той е пътят, истината и животът!“.

Nashenec

Варна си е едно големо опасно свлачище (не навсякъде, но в по-голямата си част). А когато има свлачище - ами има няколко основни заповеди (на ПГС се е преподавало като Земна динамика):

1) Бягай далеко от там.

2) Ако не бягаш, то поне не го подрязвай.

3) Ако все пак ще подрязваш, то задължително прави система за отводняване на подпочвените води и система за бързо отвеждане на водите от дъжд в друга посока.

4) Винаги прави подпорни съоръжения (т.н. анкиране на склон), но най-добре залесявай.

5) Има си разпореждане на какво разстояние от точката на натоварван може да се прави откос. А и колко градуса може да бъде.

 

Преди време в София дадоха на Фандъкова учебник от 1932-35 г. как се слагат павета по улиците. Като гледам и на този кмет някой трябва да му даде помагалото за пътно строителство от 70-те години на миналия век (това за техниците, работещи с кеча).

 

LeChevalier

Такава власт сме си избрали, неспазващи закони. Съд-мъд - ГЕРБ е над тия неща.

БИОХАЗАРТ
снимка на БИОХАЗАРТ

Варна най гадното поселище на море....колония на мутри.

 

kaltinkov

Като бивш кадър на Мултигруп кметчето Портних требе да е съвсем наясно какво го чека сега. 💩 

nanyac
https://www.google.com/maps/@43.2121892,27.889068,3a,75y,89.13h,90.7t/data=!3m6!1e1!3m4!1sO3V-XskdyZdVInR_5o81Lg!2e0!7i13312!8i6656

На някой да му е познато? Вижда се и "къщата".

Гледайте, докато не е минал гугломобила, че ще зачезне.

Свлачище на земни маси - да, наистина не се забелязва. Забелязват се активни свлачища на боклук.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×