facebook
twitter

Горещи новини

Пентагонът ще оборудва Румъния и Полша с най-нови противоракетни оръжия

Става дума за новата модификация на управляемата зенитна ракета SM-3 Block IIA
2493

Обекти в Румъния и Полша ще получат в най-скоро време новата модификация на управляемата зенитна ракета SM-3, която се предвижда да мине изпитания срещу междуконтиненталните балистични ракети. Това са обявили в Пентагона, пише вестник „Взгляд“, цитиран от Агенция Фокус
В обширен доклад за противоракетната отбрана на Пентагона се съобщава още, че в 2020 г. ще бъде изпитана управляемата зенитна ракета SM-3 Block IIA по цели от "класа на междуконтиненталните балистични ракети“.  
Тя притежава възможности за повишен отбранителен потенциал. Така ще се намали натовареността на системите за наземно базиране (GBI), които са осигурявали продължителна защита за САЩ срещу ракети с голям радиус на действие.
Още през февруари 2017 г. военните на САЩ извършиха успешни изпитания на най-новата противоракета SM-3 Block IIA с морско базиране, прехващаща балистични ракети в космическото пространство.
Ракетите SM-3, според обявените публично данни, и преди това успешно са поразявали цели в космоса.  
И по-рано в САЩ са признавали, че системите за противоракетна отбрана в Полша и Румъния могат лесно да се трансформират от отбранителен режим на действие в нападателен, пише още руското издание.

Според Уикипедия Румъния още от 2015 г. има вариант на ракетата. Тя разполага с 3 батареи по 8 ракети SM-3 Block IB /всичко: 24 броя/ във военната база Deveselu. Пак там се припомня, че на 21 февруари 2008 г. ракета SM-3, изстреляна от крайцера „Lake Erie“ в Тихия океан три минути след старта поразява намиращият се на височина 247 километра аварирал разузнавателен спътник USA-193, движещ се със скорост 7580 м/с (27 300 км/ч).

Ключови думи:

Руъния, Полша, ракети, САЩ
33

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Путин: Европейските страни не искат американски ракети, но мълчат

15.02.2019

2216 56
25 държави събраха $100 млн. помощ за Венецуела

15.02.2019

1975 51
САЩ виждат "нов Холокост" заради амбициите на Техеран

15.02.2019

389 5

Коментари

Страници

jorro2

Румъния и Полша ще бранят територията на САЩ. А кой ще брани територията на Румъния и Полша?

Сладур

Забележете - тези новини са от руски вестник и от Уикипедията?! Значи фейк...

kempes

Пентагонът ще оборудва Румъния и Полша с ракети.

А Румъния и Полша ще си ги платят ракетите.

Бат Бойко

Ся, понеже руснаците имат хипермегаултразвукова подпространствено движеща се ракета, явно тази система не е заплаха за тях. 

 

Предлагам им, както и на всичките фенове на Кремъл, дружно да се посмеят на тъпите американци и още по глупавите румънци.

 

При това, не само една ракетата, държа да отбележа ! И не е прототип на чертеж! Серийно се произвежда в Автоваз!!!

цензура

чакай първо да построят завода, който ще ги произвежда 😜

JR

Пльок.💩

dobadoba

Предполагам ще ни пазят от ракетите на Иран и Северна Корея?

⚓️

цензура

Ох милите... най-нови противоракетни оръжия 😆

 

в момента се търси кой да ги измисли 😂

 

 

Бат Бойко

ак там се припомня, че на 21 февруари 2008 г. ракета SM-3, изстреляна от крайцера „Lake Erie“ в Тихия океан три минути след старта поразява намиращият се на височина 247 километра аварирал разузнавателен спътник USA-193

 

Наскоро Рогозин се оплака, че Роскосмос не може да разбере причините за авариите на руските спътници. 😁😂

ПРЪСТОВЕТЕ

Като представител на мутренската географска школа, можеш ли да информираш форума на какво разстояние от нашата територия се намира Обектът на ПРО в Румъния?

jorro2

Обекти в Румъния и Полша ще получат в най-скоро време новата модификация на управляемата зенитна ракета SM-3

 

Че колкоко ще е това най-скоро време? Една-две петилетки? Че другаде пише, че чак в 2020 г. ще изпитат тази модижфикация. А от изпитания до внедряване минават поне 5 години:

 

Пентагон испытает в 2020 году управляемую зенитную ракету SM-3 для перехвата межконтинентальных баллистических ракет (МБР), сообщается в обзорном докладе по политике США в области ПРО.

"Агентство противоракетной обороны (MDA) испытает в 2020 году ракету SM-3 Block IIA на цели, относящейся к классу межконтинентальных баллистических ракет", - говорится в докладе.

 

https://ria.ru/20190117/1549518628.html

ЗИП
снимка на ЗИП

Че кой се страхува от тия реднешки тенекии ?

 

:)

 

Реднеци и "совки" си мислят, че ще заинтригуват света, като се качат на машината на времето и върнат планетата в Женева през 70-те по времето на срещите на Громико и Сайръс Ванс....

 

Само, че това време отмина безвъзвратно.

 

Сега света се възхищава от 5G, кацането на обратната страна на Луната, изкуствения интелект, редакцията на човешкия геном, трансхуманизма и так далее...

 

Лично аз пет пари не давам дали ще има или няма да има ракети в Европа.

 

Защото знам, че всичко това е фарс на който могат да се хванат само доста заблудени хора....

 

Виждам, че и "истинските руснаци" почват да се усещат и вече не им дреме за договора за ракетите със среден обсег.

 

Консултациите миналата седмица приключиха с пълен провал. Договора отива в кошчето....

 

:)

 

 

генек

Изнасяне на мишените по-далеч от САЩ...

-------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

rurade
снимка на rurade

Аварирал разузнавателен спътник USA-това е невъзможно-фейк Нюз-хамериканските спътници не аварират и не падат,а само се издигат по-високо и отиват по-далече,където никой не може да ги види и с най-големия телескоп!

protor

Когато осъзнаят, че вундервафетата им пет пари не чинят, ватниците винаги запяват за научно-технически прогрес и пусть всегда будет солнце.

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Според Уикипедия Румъния още от 2015 г. има вариант на ракетата. Тя разполага с 3 батареи по 8 ракети SM-3 Block IB /всичко: 24 броя/ във военната база Deveselu. Пак там се припомня, че на 21 февруари 2008 г. ракета SM-3, изстреляна от крайцера „Lake Erie“ в Тихия океан три минути след старта поразява намиращият се на височина 247 километра аварирал разузнавателен спътник USA-193, движещ се със скорост 7580 м/с (27 300 км/ч).

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Излиза, че румънците могат да поразяват и унищожават цели (ракети), които се движат със скорост почти 30'000 км/ч (27'300 км/ч) и на разстояние почти 250 км (247 км)

MOPT

Цели с предсказуема траектория.

jorro2

Какви румънци? Целта е бил над Тихия океан, а установката е била  някъде около Хаваите. От Уики:

 

На 11 декември 2003 г. от разрушителя USS Lake Erie е свалена цел на височина 133 морски мили (247 км) при обща скорост на сближение 36,667 км/ч (над 10 км/с)

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Русская "месть" прилетит со скоростью 24000 км/час. Гиперзвуковая ракета «Авангард». https://www.youtube.com/watch?v=WxxY_3vh_zU

ЗИП
снимка на ЗИП

Ба свалили. Некъде документирано ли е ?

 

Дори "анимация" няма......

 

:)

 

Завалиите реднеци си мислеха, че ще "страхуват" съвременните руснаци с некви ракети.

 

Ама съвременния "великорус" нема нищо общо с уплашения "советский человек" и бабушките повтарящи "само да няма война"....

 

:)

 

И затова американците удариха жестоко на камък. Ся да ги видим какви ракети ще произведат. И въобше имат ли пипе за тая работа....

 

 

 

 

3biri

Краварите под вещото ръководство на Тръм непрекъснато правят нещо велико и епохално. Такова нещо беше и търговскара война с Китай.

 

И после, като се окаже, че се е получило г$#но,правят следващото велико нещо. ББ стил.

 

U.S. officials are debating ratcheting back tariffs on Chinese imports as a way to calm markets and give Beijing an incentive to make deeper concessions in a trade battle that has rattled global economies.

The idea of lifting some or all tariffs was proposed by Treasury Secretary Steven Mnuchin in a series of strategy meetings, according to people close to internal deliberations. They say the aim is to advance trade talks and win China’s support for longer-term reforms.

...

ЗИП
снимка на ЗИП

Апропо след малко новинарските агенции ще почнат да гърмят по повод нечуван погром на "американо-афганските" сили .

 

В провинция Фаряб талибите са смазали афганско-американска колона и са унищожили до 70 единици техника !

 

Кадрите са влудяващи. Все едно гледаш архивни снимки от ВСВ....

 

https://colonelcassad.livejournal.com/4713479.html

 

:((

paragraph39

САЩ предупреждава: Ще унищожаваме вражеските ракети още преди изстрелването им!

Съединените щати възнамеряват да унищожат ракетите на потенциален противник преди техния пуск.

Такова предупреждение се съдържа в изявление на изпълняващия длъжността министър на отбраната Патрик Шанахан, във връзка с нова стратегия за по-нататъшното развитие на американската система за противоракетна отбрана (ПРО), обявена в четвъртък/17.01.2019 г./...

faktor.bg

 

paragraph39

ГЕНЕК,

/:/ Изнасяне на мишените по-далеч от САЩ

........................................................................................................................

Това е истината! Там е заровено кучето!

Военната доктрина на САЩ предвижда и включва "изнесена навън отбрана"! Което ще рече: на територията и във въздушното пространство на САЩ да НЕ се водят военни действия, а да се водят само на чужди територии и в чужди въздушни пространства- включително и такива на приятелски на САЩ натовски и НЕнатовски държави! Това означава тези държави да инкасират жертви и поражения при военен сблъсък на САЩ с негов противник/враг/!

При изнесена навън ПРО/ПВО на САЩ това означава също и, че съдържанието/вкл. ядрен заряд!/ на бомбите и на ракетите, както и остатъците от самите ракети и самолети, да се изсипва върху главите на населението и територията на други държави, а НЕ върху главите на Гражданите на САЩ и върху територията на САЩ!

Сиреч, "FUCK THE EU!"... 

paragraph39

ЗИП,

/:/ И затова американците удариха жестоко на камък. Ся да ги видим какви ракети ще произведат. И въобше имат ли пипе за тая работа....

........................................................................................................................

"Американци" в САЩ са само северноамериканските индианци и ескимосите в Аляска!

А те едва ли могат сами да произведат ракети?!?

Всички други в САЩ са Граждани на САЩ: британци, ирландци, германци, италианци, шведи, руснаци, китайци, българи, гърци и т.н. и техни потомци!!!

 

ЙацкРоцк
снимка на ЙацкРоцк

Понеже не разбирам, но да питам това същите ли американски ракети са, като тия дето миналия март бомбандираха жилищните райони на Рияд вместо да свалят изстреляните от Йемен ракети. Ако са такива, то враг ти не трябва да те напада.

 

Failed launch of Patriot PAC-2 missiles in Saudi Arabia

https://www.youtube.com/watch?v=rSwzwMAVc14

ЗИП
снимка на ЗИП

Апропо Иран интензифицира своята "тайна война" срещу Вашингтон и Рияд.

 

Разбира се нашите СМИ няма да съобщят, че се говори, че  при атентата в Манбидж най-вероятно е ликвидиран саудитския министър по въпросите на Персийския залив  Тамер Ал Сабхан.

 

А помним, че преди дни Иран ликвидира шефа на военното разузнаване на Южен Йемен чрез дрон.

 

Анализатори казват, че този министър е бил един от основните врагове на Техеран. Защо е дошъл в Манбидж е огромен въпрос.

 

Явно хората на Касем Сюлеймани са го надушили и са ги ударили вкупом- американци, френци и саудити....

 

:((

Дзопино

както писах оня ден - не ми се вярва да са ИД както веднаха го пуснаха по медиите. 

 

друг вариант е : 

"4 Turkish-backed fighters defected to the Manbij Military Council"

" ... and  а  fighter of the Manbij Military Council  were killed by the explosion in Manbij City" 

"   The Manbij Military Council arrested a sleeper cell consisting of 7 Turkish-backed jihadists in Manbij City" 

ЗИП
снимка на ЗИП

Дзопино,

 

Може и да са турците. Те също са на нож със саудитите. ФБР са се юрнали чак от Вашингтон да разследват.

 

Явно тоя Манбидж е доста важен щом такива страсти около него....

 

:)

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш