Медия без
политическа реклама

Любомир Ганев е кандидатът за нов президент на волейболната федерация

27 Ноем. 2019
SPORTAL.BG

Волейболната легенда и дългогодишен вицепрезидент на българската федерация (БФВ) Любомир Ганев е кандидатът на опозицията за нов президент на родната централа. Той беше представен днес от инициативния комитет за свикване на извънредно изборно Общо събрание на БФВ, на което да бъде свален от власт управляващият от 2002 г. Данчо Лазаров.

Кандидатурата на Ганев беше издигната с подкрепата на редица водещи български клубове, чиито представители присъстваха на днешната пресконференция в София. В пресклуб "България" се събраха клубните президенти Владимир Николов ("Левски"), Александър Попов (ЦСКА), Иван Сеферинов ("Славия"), Красимир Илиев ("Черно море"), Илия Динков ("Марица"), Христо Драмов ("Виктория Волей") и Радко Тумбев ("Пирин").

"Целта е да изградим работеща федерация с екип от хора, милеещи за българския волейбол - обяви Любомир Ганев. - Да поставим силен фокус върху детско-юношеската школа. Да има прозрачност в управлението, да не става всичко в последния момент, както досега. Финансова стабилност с повече средства за клубовете и осигуряването на партньори, които да помагат за развитието на волейбола. За да постигнем тези цели, на нас ни е необходим екип. Един добре подбран екип е по-силен от един човек. Израснал съм във волейбола и знам, че идеите и резултатите на екипа са по-мъдри и по-успешни. Надявам се, че всички тези хора от инициативния комитет ще ме подкрепят и като част от бъдещия управителен съвет. Те излязоха с лицата си и поискаха тази промяна, така че се надявам да бъдат до мен."

Желанието на опозицията е Общото събрание да бъде свикано на 16 януари 2020 г.

"Утре внасяме предложение пред Управителния съвет на БФВ за свикване на извънредно Общо събрание с кандидатурата на Любо Ганев за председател - заяви Владимир Николов. - След входирането федерацията има срок от две седмици да свика управителния съвет и да се произнесе по искането. Затова е важно на Общото събрание на 20 декември в Казанлък всички клубове да бъдат там и с гласа си да поискат тази промяна. Говорил съм с 50 клуба и 95% от тях искат промяна в българския волейбол."

Още по темата