Quantcast

Медия без
политическа реклама

Лечков поиска от съда да стане веднага президент на БФС

12 Ноем. 2019
SPORTAL.BG

Първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков е подал жалба в съда срещу новия президент на футболната централа Михаил Касабов, съобщи Sportal.bg. Касабов наследи на поста Борислав Михайлов, който подаде оставка под натиска на правителството на Бойко Борисов след скандалите покрай евроквалификацията срещу Англия в София миналия месец.

"По закон първият вицепрезидент заема поста на президента. Аз не съм подавал оставка, нито писмено съм се отказал. Законите трябва да се спазват. Повече не мога да коментирам. Ще говорим след няколко дни. Сега имаме много работа покрай националния отбор", заяви Лечков пред Sportal.bg.

От Изпълкома на БФС посочиха като официална причина за недопускането на Лечков до шефското място участието му в предизборната кампания за кмет на Сливен. По устав мястото трябваше да заеме следващият вицепрезидент - Атанас Фурнаджиев, но той подаде оставка и се отказа от това право. Така постът беше зает от третия вицепрезидент Михаил Касабов, който дори вече беше вписан в Търговския регистър като президент на БФС.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?