Медия без
политическа реклама

Кърваво нападение в Япония с трима убити

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е на визита в страната, изрази солидарност с Токио и изказа съболезнования на близките на жертвите

28 Май 2019
Туитър

Неизвестен нападна с нож хора в парк в град Кавазаки, съобщи във вторник публичната телевизия NHK. Според медията са загинали поне трима души, като сред тях е едно дете. Съобщава се, че най-малко 19 души са били ранени при нападението, включително 13 деца. Част от ранените са в критичо състояние.

Инцидентът се случи на спирка, където учениците чакали автобуси за училище. Съобщава се, че нападателят, който вече е бил задържан от полицията, е сериозно ранен. Властите съобщават, че нападателят е имал два ножа. При задържането си той е успял да се самонарани.

Мотивите на нападателя не са известни. Властите разкриха, че той е на видима възраст около 50 години

Телевизията показа много полицейски и пожарникарски коли, както и линейки на мястото на нападението, където са опънати палатки за оказване на спешна помощ на ранените.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е на визита в страната, изрази солидарност с Япония и изказа съболезнования за жертвите от нападението с нож тази сутрин на автобусна спирка недалеч от Токио. "Всички американци са редом с японския народ и скърбят за жертвите и техните семейства", каза Тръмп, който бе на японския хеликоптероносач "Кага", в пристанището Йокосука, в последния ден от държавното си посещение в Япония. "От името на първата дама и от мое име изказвам нашето съчувствие и отправям молитви за тях", добави Тръмп.

Преди това той поздрави японските военни с американския поздрав "Честит Ден на възпоменанието" - в който в САЩ почитат паметта на падналите в бой. Заедно с президента на "Кага" бяха първата дама Мелания Тръмп и японският премиер Шиндзо Абе със съпругата си.

Ключови думи:

Япония, нападение, деца, убити

Още по темата