facebook
twitter

Горещи новини

Китай реже кадри от "Бохемска рапсодия", преди да пусне филма в кината

1525
Александра филмс

Холивудският хит "Бохемска рапсодия" тръгва по кината в Китай, но според Ен Би Си първо ще бъде цензуриран от местното комунистическо правителство, предава DarikNews.bg Официална дата за премиерата в Пекин не е обявена, но местни медии прогнозират 22 март.

Компанията производител 20th Century Fox изненадващо обяви, че е предвидено излъчване на филма в Китай, въпреки че много пъти държавната цензура е ограничавала темата за еднополови връзки. Две от китайските телевизии, които показаха церемонията по връчването на наградите "Оскар", цензурираха част от речта на изигралия главната роля Рами Малек, в която се споменаваха хомосексуални мъже.

Според източници на Ен Би Си, със сигурност ще бъде изрязана поне една минута от филма, в която има сцени с целувки между мъже и употреба на наркотици.

В Китай често се цензурират части от филми, в които се показва употреба на алкохол и наркотици, религиозен екстремизъм или кърваво насилие. Филми като "Планината Броукбек", които са изцяло базирани на отношенията между хомосексуални, пък са изцяло забранени за излъчване в азиатската страна.

27

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Руската "Аврора" сменя "Андроид" в "Хуавей"

13.06.2019

365 1
Huawei започва да разработва 5G мрежи в Русия

06.06.2019

1983 26
Китай издаде първите лицензи за търговско използване на 5G мрежата

06.06.2019

708 1

Коментари

Анонимен3

Китай, комунистическо правителство

Но защо САЩ все още не извършват хуманитарни бомбардировки на комунистическото правителство?

 

Защо САЩ все още не са признали лидера на опозицията за легитимен Генерален секретар на Китайската комунистическа партия, а Си Дзинпин за нелегитимен Генерален секретар на КПК?

 

Защо САЩ все още не са приели закон за установяване парите на комуниста Си Си Дзинпин, а искат да вземат парите на капиталиста Путин?

 

Лоши американци! Назадничави! Пфу!

PlaNed
снимка на PlaNed

И да не забравите утре да ни разкажете пак за тази световна драма? Не се преуморявайте много, до "евентуалната дата" 22 март има все пак достатъчно време!

ablepsia

На ВВСето кво му влиза в работата какви добродетели възпитава у публиката си Китай? 

гарван_грачи_грозно

"...изцяло базирани на отношенията между хомосексуални, пък са изцяло забранени за излъчване в азиатската страна..."

.

Ах, каква разтърсваща загуба за редовият китаец!

Предлагам да им изпратим 2 милиарда брошури за здравословен секс между хомосексуални, които да се раздават на децата в китайските училища! Ето, ние направихме същото в нашите училища и родителите са много доволни! Вече треди ден непрекъснато в МЗ и МОН се получават благодарности от отделни родители и цели квартали!

Китайци - завиждайте!

Justinian2
снимка на Justinian2

Бас държа , че нито един от изходилите се по въпроса не е гледал филма. Ако го бяха гледали , всъщност щяха да знаят че дълбокото послание на филма е посланието за НОРМАЛНОСТ. Творбата разказва по един чудесен , магнетичен начин за кариерата и живота на един голям талант като Фреди , който обаче си скапва личния живот заради забежките по хомосексуализъм. Губи любимата си жена. Скарва се и се разделя с членовете на рок-бандата ( които са с нормални семейства ) .Унищожава си здравето , и в крайна сметка губи живота си заради хомосексуализма... В един момент Фреди осъзнава всичко това , пропъжда и хомосексуалния си партнер , събира се временно с групата за една изява... но вече е късно. Хората които е обичал , семейството му , любимата му , партньорът му , рокбандата , остават близо до него до края му. Но всъщност той е САМ. Фреди е една голяма самота на творец , и без да се прави грубо внушение , остава усещането че това е причинено от неговата сексуална НЕнормалност. Именно за това филмът получи доста оскари , но не и главния , този който заслужаваше. Оскарът за най-добър филм. Фимът нямаше как да не бъде оценен високо , защото е МНОГО ДОБЪР. Но не можа да "преметне" педалското лоби , което управлява Холивуд.

Slava
снимка на Slava

👍👍

indiec

Каква (холивудска) трагедия - хомосексуалист губи любимата си жена. Сюжет, та дрънка, както се казваше в една реклама.

Direktiva

Най-добре се критикува като не познаваш обекта на критика, а се изхождаш от здрави партийни позиции! Иначе, ако си гледал филма/прочел книга/, могат да възникнат съмнения. Незнанието е сила!

скайспирит

Аз съм го гледал. Като оставим някои неточности в историята на Куин (по мое скромно мнение на човек - меломан, педалските сцени в близък план са меко казано отвратителни. Само те развалиха, иначе хубавото впечатление от филма - като подбор на музика. 

dissidentbg

В САЩ също има цензура за филми. Контролирала се е от федерацията и отвсеки отделен щат. По-късно е намаляла, защото филмовите производители са започнали да прилагат самоцензуриране. Но това важи за американски филми. Чуждестранните филми все още се цензурират от държавата.

Става дума за филми излъчвани по кината. По телевизията цензурата е безпощадна. Орязват филмите до такава степен, че понякога не се разбира за какво става дума.

 

Има дълъг списък на забранени филми в редица щати или в САЩ като цяло и то филми снимани в САЩ. А орязаните филми са прекалено много за да се прави списък.

indiec

Че то ако там няма цензура, държавата ще се срине. Но за другите държави е хубаво да няма цензура - да се сриват колкото е възможно.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Юстиниане, ти почти изкара филма антигейски. 

Няма такова нещо.

циникЪтхедонист

Цензурата  е по-скоро здравословна, когато е правилно приложена.

Ако не  поставиш  предпазната и маска пред устата си има по-голяма вероятност да лепнеш някой вирус по въздушно-холивудски път.

☺️

Васик

Може да се отрежат спокойно 30-40 минути от филма и китайците няма да изгубят нищо. Артистите играят само от скука. Операторът беше задрямал или си беше тръгнал - не става ясно. Участието на режисьора остана загадка, поне за мен. Положителна черта на филма е, че изобличава фалшивия бурожазен морал, в който парите са основен показател за благополучието ( заключителните реплики на Боб Гелдоф, вещоманията на Тейлър), а свободният творец (Меркюри) е превърнат в безмозъчно винтче от системата. Поне според филма Меркюри беше най-щастлив, когато работеше като пролетарий на летището.

Аладар

Някой беше казал че САЩ не е нужно да водят войни с останалия свят. Ще го превземат с музика и филми.

Invisible

   Китайците имат право само да работят.

циникЪтхедонист

 Китайците имат право само да работят.

Така както българите имат правото  да бъдат  САМО "демократи ".

☺️

 

Mrx

Абе, да ви кажа, няма да го гледам. Нито страданията на Фреди ме интересуват, пък и с някои изключения и музиката кой знае колко не ме е развълнувала, особемо "Бохемска рабсодия".  Харесвм само едно бурно парче "WE are rocking.." ако не се лъжа. 

Invisible

   По-добре си слушай чалгата.

Гларyс

Филмът е предимно фенски. Не е биографичен, не отразява на 100% реалността. Беше достатъчно гейски и педалски, но най-вече си беше музикален. С хубав звук си е чудесен, но не бих го пуснал на сина ми преди да порасне достатъчно, за да го разбере.
Може би ще трябва да му потърся китайската цензурирана версия :)

Oxoboxo

ае ся китайска версия.Тук сме демократи,имаме си гей брошури в училищата 👬

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

Оскарите, след стачката на сценаристите, съвсем потънаха....Не съм го гледал, ама наред с ирански филм за менструацията- май тая година на кино няма смисъл да се ходи, ще се следят тв сериали.

Oxoboxo

Във "Фаворитката" и там гей интриги.Навсякъде само гейове 😁

bay Dragan

Няма смисъл да си губя времето с този филм. Достатъчно бе да прочета мнението/критиката/ на изтропалите се над мен.

дъртреалист

Във "Фаворитката" и там гей интриги

Ами ще се повторя, тече феминистка война срещу ценностите и морала на християнската цивилизация.

Но НЕ СРЕЩУ исляма или юдаизма...

Швейк-храбрия

Поручик Дуп към Швейк-"ти ме познаваш отпред,но гледай да не ме опознаеш отзад"!С дългогодишния жизнен опит не е необходимо да го гледаме та да разберем неразбираемото!Воала мадам льо жур дьо Спас!

amigov
снимка на amigov
Борис Пастернак написал роман „Доктор Живаго“. Я его не читал, но не имею оснований не верить редколлегии журнала „Новый мир“, что роман плохой. И с художественной стороны, и с идейной !  😁  Да живей чугунизма другари , бил е ще пребъде !

Влез или се регистрирай за да коментираш

×