Медия без
политическа реклама

Гърция предвижда втора бустерна доза за COVID-19 за всички през есента

Новозаразените в България са 228, положителните проби са 5,5 на сто, а починалите са 2-ма души

03 Май 2022
ЕПА/БГНЕС

През есента и зимата по всяка вероятност ще се наложи поставянето на четвърта доза от ваксината срещу Covid-19, както и ваксинацията срещу грип за всички граждани. Това обяви заместник-министърът на здравеопазването Мина Гага, цитирана от гръцката телевизия "Антена" и БТА. Тогава ще бъде обсъдена и необходимостта от въвеждането на нови мерки.

През миналата седмица експертната комисия към здравното министерство предложи, а правителството прие разхлабване на мерките срещу разпространение на Covid-19. От 1 май не е необходимо представянето на здравен сертификат за ваксинация и преболедуване за посещаване на закрити помещения и при влизане на територията на страната.

Решено беше поне до края на май да остане задължително носенето на маски в закрити помещения.

При връщането си утре в училище след Великденската ваканция учениците ще трябва да носят маски в затворени и открити помещения, където има струпване на хора. Гага посочва, че ваксинационното покритие е добро и здравните власти не се опасяват от бум в новозаразените от КОВИД-19 след като училищата бъдат отворени.

228 са новозаразените с коронавирус в България

228 са новите случаи на коронавирус в България през изминалото денонощие, показват данните на Единния информационен портал. Това са 5,57% от направените 4093 теста. 

849 пациенти са в болница, от които 77 са в интензивно отделение. 2 души са починали заради усложнения, свързани с инфекцията.

117 дози ваксина са поставени през изминалото денонощие. Oбщият брой на хората със завършен ваксинационен цикъл в България e 2 055 854.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата