Quantcast

Медия без
политическа реклама

Говорителят на Кремъл допусна кибервойна между САЩ и Русия

17 Юни 2019
БГНЕС

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков допусна възможността за кибервойна между САЩ и Русия. Той заяви това пред журналистите в коментар за твърденията на The New York Times, че в течение на последната година американските спецслужби са започнали много по-активно да внедряват вредоносно програмно осигуряване в енергийната система на Русия, предава ТАСС, цитирана от "Фокус".

Песков напомни, че президентът на САЩ Доналд Тръмп вече опроверга тази съобщения. „Но ако допуснем, че някои държавни ведомства се занимават с това, без да информират държавния глава, то, със сигурност, тази информация свидетелства за хипотетичната възможност, да го кажем така, за кибервойна и кибервоенни действия спрямо Русия“, заяви той.

 

Представителят на Кремъл припомни, че руската страна неведнъж е казвала, че „нашите стратегически жизнено важни области на икономиката са били подлагани и продължават да са обект на кибератаки от чужбина“. „Със съжаление можем да го констатираме“, отбеляза прессекретарят на Владимир Путин, като посочи, че съответните руски служби водят постоянна борба с това явление, за да не допуснат да се нанесе вреда на руската икономика и нейните чувствителни отрасли.

 

Песков помоли да не се забравя, че „именно президентът Путин, именно руската страна неведнъж са се опитвали да инициират международно сътрудничество за общо противодействие на всякакви проявления на киберпрестъпност“. „За съжаление, американските партньори никога не откликваха на нашите предложения“, заключи той.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?