facebook
twitter

Горещи новини

Франция издаде заповед за арест на бившия шеф на руската атлетика

1921
ТАСС
Валентин Балахничев

Френските власти са издали заповед за арест на бившия президент на руската федерация по лека атлетика (ВФЛА) Валентин Балахничев, предаде ТАСС, цитирайки "Франс Прес". Освен това същата заповед е издадена и за бившия старши-треньор на руския национален отбор по лека атлетика Алексей Мелников. И на двамата са им повдигнати обвинения във връзка с разследването на редица допинг случаи с руски атлети.

69-годишният Балахничев оглавяваше ВФЛА от 1990 до 2015 г., когато бе принуден да подаде оставка заради серия положителни проби на елитни състезатели. През същата година беше арестуван бившият президент на международната атлетическа асоциация (IAAF) Ламин Диак, а неговият съветник Хабиб Сисе и бившият шеф на антидопинговия отдел на IAAF Габриел Дол бяха обвинени, че срещу подкупи са прикривали употребата на забранени вещества в Русия.

През 2016 г. както Балахничев, така и Мелников получиха доживотни наказания да упражняват дейност, свързана с леката атлетика. От IAAF завинаги бе отлъчен и синът на Ламин Диак - Папа Масата Диак.

"Не съм в течение за подобна заповед, не знам как да реагирам - коментира Балахничев пред ТАСС. - В хода на доста продължително разследване в Русия не ми бяха повдигнати никакви обвинения. Що се отнася до Ламин Диак и неговия син, то с тях аз нямам никакви делови отношения. По-скоро те са били в контакт с настоящия президент на IAAF Себастиан Коу, което е видно от тяхната кореспонденция. Аз в момента не се занимавам с нищо, пенсионер съм. Мисля, че отново ще ми късат нервите. Но аз в чужбина няма да ходя - не съм пътувал скоро и не планирам. Нямам работа там."

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ признаха огромното си изоставане при хиперзвуковите оръжия

18.01.2020

4086 102
Полиция изведе Макрон от обсаден парижки театър

18.01.2020

1450 6
Руският парламент одобри Михаил Мишустин за премиер

16.01.2020

2915 43

Коментари

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

В хода на доста продължително разследване в Русия не ми бяха повдигнати никакви обвинения.

Няма изненадани.

bay Dragan

 Сетих се за Ипполит Матвеевич Воробьянинов - Днанадесетте стола

Лoвkия

Папа Масата е зимАл пари под масата.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×