facebook
twitter

Горещи новини

Федералните служби в САЩ частично спряха

1532
Майк Пенс

Правителството на САЩ и федералните служби започват от тази сутрин частично да спират работа, след като демократите не успяха да постигнат споразумение с президента относно финансирането. Блокирани са средствата за около 800 000 държавни служители, които излизат в принудителен неплатен отпуск.

Започва частично затваряне на федералните служби, след като демократите отказаха да отговорят на исканията на президента Доналд Тръмп за отпускането на 5 милиарда долара, с които да се започне изграждането на обещаната гранична стена с Мексико. След провала на преговорите резултатът е, че са блокирани парите за 9 от 15 служби на ниво кабинет и десетки агенции, включително министерствата по вътрешната сигурност, транспорт, вътрешните работи, земеделието и правосъдието. Стотици хиляди федерални служители ще бъдат пратени в неплатен отпуск, съобщава БНР.

Вицепрезидентът Майк Пенс, зетят на Тръмп Джаред Къшнър, който е и старши съветник, както и директорът по бюджетните въпроси на Белия дом Мик Мълвани напуснаха Капитолия след дълги часове преговори с лидерите на Конгреса. Те обаче не отстъпиха от основното си искане. „Нямаме сделка. Все още говорим”, заяви пред репортери председателят на комисията по бюджета Ричард Шелби. Очаква се и двете камари да се съберат отново тази вечер, за да се предотврати прерастването на затварянето в дългосрочна криза.

Президентът Тръмп обаче заяви вчера, че спирането на федералните служби може да продължи "много, много дълго" - за разлика от друг път.

Някои агенции, включително Пентагона и службите по въпросите на ветераните и здравеопазването, вече бяха финансирани за годината в споразумения, постигнати по-рано, и те ще работят както обикновено. Също така ще продължат да функционират ФБР, Граничният патрул и Бреговата охрана.

15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ и талибаните договориха споразумение

21.02.2020

1105 14
САЩ проведоха учения за ядрена война с Русия

22.02.2020

2252 44
Шойгу: САЩ ограбват нефтените богатства на Сирия

18.02.2020

3598 40

Коментари

ЗояКосмодемянская
снимка на ЗояКосмодемянская

Сега е момента да им се види сметката на кpаваpите. Сами няма да могат да се затpият тpябва да им се помогне. Много ще е хубаво да е до нова година и да започваме щастлива година най-после. Пожелавам на всички догодина да си говоpим само на pуски 

аванти дилетанти

По коледа казват, че ставали чудеса. Ама руската коледа е чак на 7 януари, така че няма да ти се получи с момента.

Душко

ПАРИ НЕМА !

Држ е се приятелии американци.

Мъка Зоя мька...

И на Вокзала нема пари ...

Гaндaлф

Въх. Па опряхме до тавана на дълга или как?

ЗИП
снимка на ЗИП

Тръмп иска стена и това си е.

 

Преди малко пусна собствен "ескиз" на стената. Висока със заострени колове. Според него така била "много красива"...

 

:)

 

Апропо ако Сенатът не даде пари Тръмп бил готов да нареди на армията да я строи със средства на Пентагона...

Brick13

Вече не е стена а ограда - железна и Мексико няма да я плаща.А и военните няма да я строят щото го праснаха през кунките от конгреса му казаха, че това не са негови лични пари та да си ги харчи както той иска а са му дадени по предназначение.

цензурскабаданарка

Каза ли някой, че Дончо заради си любимата ми стена играе многоходовка, която етвърде сложна за либерастите? Каза. Фризираха ли го? Да. Що? Еееее… .

Архангел

Сорос да направи дарение!?

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Сорос да направи дарение!

 

??

Stern

Нали някои тук се деряха, че Дончо си изпълнява предизборните обещания?

Е, едно от основните беше, че ще издигне стената и ще НАКАРА Мексико да я плати. Пък сега искал щатски пари.

Абе важното е, че за самолетоносача в Залива пари има.

JR

НемА доларес... Дончо ша праска 2 седмици голф във Флорида, ама от 3-ти януари кицистите ще го подпраскат от Капитолия. Сторми да му е на помощ!?

Vincent Vega
снимка на Vincent Vega

Уверявам ви, живота в щатите си продължава. Нормално. ?

Което само показва нуждата от тези федерални служби. Полезни като "дупка у кофа".

Повечето, ако не всички дейности се управляват от конкретния щат. Като образованието например.

Ще се спестят някакви пари. После ще им ги дадат като компенсации. Играно е преди. Черните в Washington DC, няма да ги оставят гладни. Ню, ню..?

Slava
снимка на Slava

Съб., 22/12/2018 - 15:43 (нов)

ЗояКосмодемянская

Сега е момента да им се види сметката на кpаваpите. Сами няма да могат да се затpият тpябва да им се помогне. Много ще е хубаво да е до нова година и да започваме щастлива година най-после. Пожелавам на всички догодина да си говоpим само на pуски 

 

Ти ли ще им помогнеш???

ablepsia

Тоя цирк всяка година ли ще го разиграват?

Brick13

Тази година за трети път.

Влез или се регистрирай за да коментираш