Quantcast

Медия без
политическа реклама

ЕК няма да препоръчва задължителна ваксинация срещу COVID-19

06 Дек. 2021
Фейсбук/ВМА

Европейската комисия (ЕК) засега не възнамерява да направи официално предложение за въвеждане на задължителна ваксинация срещу COVID-19 в Европейския съюз, въпреки публичното изявление на ръководителя на ЕК Урсула фон дер Лайен относно възможността за това. Говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер заяви това на брифинг в Брюксел днес, съобщава БГНЕС.

"Не възнамеряваме да предлагаме това", каза той, когато бе попитан дали Европейската комисия възнамерява да постави въпроса за задължителната ваксинация в общността пред Съвета на ЕС на ниво министри на здравеопазването, след като миналата седмица ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви това.

Ролята на Европейската комисия се ограничава до отправяне на препоръки към националните правителства относно здравеопазването и здравната политика в ЕС. 

 

''Сега'' припомня:

Европейският съюз трябва да обсъди и обмисли въвеждането на задължителна ваксинация срещу Covid-19 за своите граждани, каза днес на пресконференция в Брюксел председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви задължителна ваксинация срещу Covid-19 за всички гърци над 60-годишна възраст преди заседание на кабинета в Атина във вторник, в опит да се справи с новата заплаха от варианта ''Омикрон'' преди празничния сезон.