facebook
twitter

Горещи новини

В Черноморец протестират срещу продажба на военни имоти

483

Жителите на три селища в района на Созопол се организират за протест днес на централния площад пред читалището в Черноморец, съобщи БНР. Наследници на земи, попадащи в обхвата на военните поделения край Черноморец, се обявяват против продажбата на имотите от Министерството на отбраната.

Жителите на Атия са против изграждането на площадки за опасни токсични отпадъци на 300 метра от селището, а хората от Присад протестират заради липса на вода.

От 2005 г. наследниците на земеделски земи в местностите „Червенка“ и „Аклади“ настояват министерството да им върне имотите. По казуса са водени и съдебни дела. След поредната жалба на собственици военното ведомство спря процедурата за продажба на имота си в местността „Червенка“.

За жителите на „Атия“ това е втори протест. Още преди месец с блокада на пътя за Атия местните хора обявиха, че са против изграждането на три площадки за опасни отпадъци край селището.

Проблемът с липсата на вода в село Присад е дългогодишен. Преди една година хората от селото поискаха провеждането на местен референдум за отделянето на Присад от община Созопол и присъединяването му към община Бургас.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Москва поиска терена на посолството си в София

22.10.2019

285 1
Протест в "Княжево" заради засилен трафик през квартала

20.10.2019

1242 8
Есента донесе 10% по-високи наеми в София

19.10.2019

АЛИСА ИВАНОВА

3038 5

Коментари

nanyac

Снимката отново.....

Нереде Св. Анастасия, нереде Созопол и Червенка

Влез или се регистрирай за да коментираш

×