Quantcast

Медия без
политическа реклама

Коронавирусът спря световните финали по ски в Италия

06 Март 2020Обновена
Илияна Кирилова

Финалният кръг за сезона в Световната купа по ски алипийски дисциплини, който трябваше да се проведе от 18 до 22 март в Кортина д'Ампецо, е отменен, обявиха от Италианската ски федерация (ФИС), цитирани от сайта Sportal.
Официално ФИС ще потвърди новината в 10:00 часа българско време в събота.

Причината за отлагането на финалите е заразата от коронавирус, която удари с пълна сила Италия през последните три седмици и до момента доведе до смъртта на над 150 души.
От местната федерация уточниха, че са предложили стартовете да се проведат при липсата на публика, но всички останали федерация са гласували единодушно за отменянето им по време на извънредна среща в петък.
"Има огромно разочарование в мен, но трябва да приема това решение", заяви президентът на Италианската ски федерация Флавио Рода.

РАЗПРОСТРАНЕНИЕ

Първи случаи на заразени с Covid-19 бяха регистрирани в Сърбия и Ватикана, съобщи БНР.

В западната ни съседка Златибор Лонкар болният е 43-годишен мъж от Суботица, пътувал до Будапеща. Мъжът се чувства добре, твърдят от сръбското здравно министерство.

Междувременно и Ватикана обяви, че пациент в здравната му служба е тестван позитивно за коронавирус.  Случаят е диагностициран в четвъртък и че услугите във ватиканската клиника са спрени, за да бъде дезинфекциран районът. Все още не е ясно дали заразеният е служител, който е пристигнал от Рим, или е сред сравнително малкото духовници и пазачи, които живеят вътре във Ватикана.

За двама нови болни съобщи Северна Македония.

За целия свят броят на регистрираните заразени се оценява на над 100 000 души, повечето от които в континентален Китай.

Още по темата