Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Зетят на Путин поставя "Ергенът" в Софийската опера и балет

Pixabay

ЗЕЛЕНСКИ, АМА ДРУГИЯТ

Уволненият от Баварския държавен балет Игор Зеленски, зет на Путин и баща на внучето му, ще продължи кариерата си в толерантна България, съобщиха калинки с пъстри пелеринки. 

Досега се смяташе, че Зеленски след Мюнхен е продължил кариерата си в анексирания Севастопол. 

Федералната служба за сигурност на Руската федерация обаче написала доклад, че Севастопол не е безопасен град и не могат да гарантират целостта на всички крайници на именития балетист и неформален зет на върховния главнокомандващ. 

Затова било взето решение Зеленски да се премести в София, където прочутото българско гостоприемство няма да му откаже дом, разбиране и работа. 

Така Игор се уредил на работа в Софийската опера и балет, за която ще има целево финансиране и отопление директно от "Руско-турски поток". 

***

Първият спектакъл, който ще предложи Зеленски на малките зрители в училищна и предучилищна възраст, ще е приказката "Ергенът". Историята ще бъде поднесена с много такт и внимание към децата. Ще има леки заемки от "Леденото кралство", много песни, танци, емоции, вълшебства - издават калинките с пелеринките. 

Хореографът Зеленски гледал едноименното шоу по българската телевизия и също като Соня Момчилова го намира за пошло и недомислено. Единственото хубаво според него било, че Ергенът избрал рускинята. 

"Това е педагогично, това е житейски и художествено правдиво" - отчита Зеленски. 

Но той не спестява и критиките:

"Предаването "Ергенът" в някои отношение е съвсем детско и наистина успява да задържи вниманието на невръстната публика. Само че някои сцени са напълно неподходящи за деца. Има пошлотии, излишна сексуализация, опредметяване на принцесите. Това е недопустимо. Децата още нямат изградени стабилни представи за житейски и художествени ценности. Децата трябва да гледат детски неща. Трябва да гледат неща, съобразени с детската им психика, които да възпитават у тях любов към красивото и героизма". 

Затова Игор Зеленски е подготвил спектакъл, в който всичко балеринки и балетисти ще са с военни униформи, Ергенът ще срещне любовта на бойното поле в Украйна, чувствата между него и принцесата ще се разгръщат под грохота на бомбите, за да устоят на всички превратности на специалната операция. 

"Аз съм баща на 4 деца, а най-малкото е внуче на великия Владимир Владимирович Путин. Нали за тях правим тези спектакли и специални операции. За тях трябва да оставим един хубав свят, в който децата се смеят и живеят в мир. Нека винаги има слънце, пусть всегда будет мама, let it be!" - завърши развълнуван зетят и направи гранд батман жете със зашеметяваща амплитуда.
 

6 мая 2013 года. Концерт в детской школе искусств №11 (Ясенево).

 

Още по темата